21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ξανά στον «αέρα» ΚΡΗΤΗ FM 1015 – KPHTH TV1

Ημερομηνία:

Σήμερα, δύο σχεδόν βδομάδες από την ημέρα που οι αρμόδιοι της ΔΕΗ Χανίων πήραν τις σχετικές εντολές κι αποφάσισαν να κατεβάσουν τον διακόπη στους KPHTH FM 1015 – KPHTH TV1 για μια χούφτα πενταροδεκάρες, είμαστε ξανά στον «αέρα» στην κανονική εμβέλειά μας.

Σε αυτό το διάστημα, ο καθημερινός αγώνας μας είχε σκαμπανεβάσματα. Η αδιαλλαξία που βρήκαμε απέναντί μας καταρράκωνε το ηθικό και έφθειρε την ψυχή μας. Κάθε μέρα θα μπορούσε να είναι η μέρα όπου θα βρισκόμασταν ξανά στον αέρα και κάθε μέρα αυτό δε συνέβαινε. Με υπαιτιότητα της ΔΕΗ.

Η στήριξη, αυτή η πολύτιμη στήριξη από κόμματα, φορείς και οργανώσεις ήρθε. Μετρήσαμε φίλους, και αντιληφθήκαμε εχθρούς. Είδαμε ποιοι δίχως να ζητούν ανταλλάγματα στήριξαν, στάθηκαν δίπλα μας.

Αντιληφθήκαμε όμως κι αυτούς που μας χρησιμοποιούν, που στα δύσκολα λακίζουνε, που αποτύχανε να αντιληφθούνε ποιο ήταν το διακύβευμα από τη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε. Οι περισσότεροι μας εκπλήξανε ευχάριστα, ελάχιστοι πολύ δυσάρεστα. Σε όλες τις περιπτώσεις δε θα τους ξεχάσουμε. Η περιπέτειά μας αυτή, αναμφίβολα, θα επανακαθορίσει τις σχέσεις μας με πολλούς. Και κανείς δε μπορεί να απαιτεί την αλληλεγγύη όταν δεν την προσφέρει παρά στους όμοιούς του.

Κουράγιο καθημερινά μας έδινε η έμπρακτη αλληλεγγύη πολλών απλών πολιτών. Ανθρώπων που πέρασαν από τα γραφεία μας, πήραν τηλέφωνα, έστειλαν μηνύματα μέσω διαδικτύου, ενδιαφέρθηκαν έμπρακτα και ειλικρινά.

Ξέρετε, το καταλαβαίνεις αυτό. Στα βλέμματα, στις κινήσεις του σώματος, στη χροιά της φωνής, στο ύφος της γραφής. Κάποιοι αρνήθηκαν να πληρωθούν για τις δουλειές τους. Άνθρωποι οι οποίοι μέσα στην εξαιρετική αδυναμία που τους έχουν φέρει οι μνημονιακοί καιροί μας, δε βρήκαν πρόφαση να κρυφτούν, αναγνώρισαν πως αυτά εδώ τα μέσα είναι δίαυλοι για ν’ ακούγεται η δικιά τους φωνή. Κάποιοι μάλιστα, πήραν την πρωτοβουλία για να συλλέξουν μαζί με άλλους αυτοί το ποσό που απαίτησε η ΔΕΗ από εμάς.  Πολλοί εξοργίστηκαν, θέλησαν να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία. Η στήριξή τους ήταν συγκινητική. Είναι η δύναμή μας.

Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, αυτοί που μας στήριξαν είναι άνθρωποι που και αυτοί ζουν με δυσκολίες, τώρα ζουν πολλοί απ’ αυτούς μέσα στη φτώχια. Είναι άνθρωποι που διαφυλάσσουν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους, με κάθε κόστος. Μέσα στη δυσκολία, βρίσκουν δύναμη και συνεχίζουν με το να δίνουν στήριξη στους άλλους.

Ζουν στην Ελλάδα, μια χώρα όπου οι σκυφτοί κυνικοί κυβερνήτες θεώρησαν την αξιοπρέπεια περιττή, και τη διαφύλαξη των συμφερόντων των δανειστών μέγιστο καθήκον τους. Εις βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, και βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, κανόνων της δημοκρατίας. Εις βάρος της ίδιας της επιβίωσης του λαού. Της ελευθερίας έκφρασης, του δικαιώματος σε μία αξιοπρεπή διαβίωση. Των αξιοπρεπών πολιτών τους οποίους ωθούν στην απελπισία και στην απόγνωση. Θ’ ανταποδώσουμε κι εδώ πολλαπλώς. Προς όλες τις κατευθύνσεις. Κι ότι δώσεις θα λάβεις.

Μετά από μέρες, βγαίνουμε πιο δυνατοί, χαλυβδωμένοι από την περιπέτειά μας, εξοργισμένοι από τις μεθοδεύσεις πολιτικών κέντρων στα Χανιά που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και τις συντονισμένες προσπάθειές τους να μας κλείσουν με πρόφαση ασήμαντη οφειλή. Σε κάθε περίπτωση, η ένταση του αγώνα μας, και εξαιτίας τούτων των γεγονότων θα οξυνθεί στο έπακρο. Η τιμωρία μας άλλωστε ήταν η τιμωρία για συγκεκριμένες επιλογές που κάναμε ως ΜΜΕ.

Κι έτσι κάπως ξαναρχίζουμε. Ακόμα πιο αγωνιστικά, πιο αποφασιστικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...

Π. Πολάκης: Κλίκα εντός ΕΚΠΑ επιμένει για Βραχνή

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, σοβαρό ζήτημα προκύπτει...