19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Νέα ανατροπή: Εκταφή της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη ζητά ο ιδιωτικός ερευνητής

Ημερομηνία:

Έγγραφη αναφορά κατέθεσε ο ιδιωτικός ερευνητής Κώστας Σπύρου, με την οποία ζητά εκταφή της σορού του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Την ίδια ώρα η οικογένεια του άτυχου νεαρού δια μέσου του δικηγόρου της διαμηνύει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ιδιωτικό ερευνητή και ότι δεν έχει δώσει εντολή για εκταφή της σορού του 19χρονου.

«Έχει καταντήσει αστείο και ταυτόχρονα ενοχλητικό. Δεν μπορεί να βγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι και να λέει ότι με τον Βαγγέλη έγινε αυτό ή το άλλο, πληγώνοντας τους συγγενείς, οι οποίοι εξακολουθούν να πονάνε για τον χαμό του παιδιού. Είναι, αν μη τι άλλο, ασέβεια προς τον νεκρό και τους δικούς του, που πενθούν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορος της οικογένειας Δημήτρης Μπούλας.

Ο δικηγόρος διευκρίνισε, ακόμη, ότι η οικογένεια Γιακουμάκη έχει αναθέσει τη διερεύνηση της υπόθεσης του Βαγγέλη μόνο στον γνωστό ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη και τον συνεργάτη του, τον Γιαννιώτη, Φώντα Βρόσγο.

Από την πλευρά του ο κ. Σπύρου στηριζόμενος στα στοιχεία και ευρήματα που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα μετά από πολύμηνη έρευνα, κάνει λόγο για δολοφονία του νεαρού φοιτητή καθώς δηλώνει βέβαιος πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια απορρίπτοντας έτσι τα μέχρι τώρα σενάρια περί αυτοκτονίας.

Επιπλέον, ο ερευνητής λόγω της σοβαρότητας που χαρακτηρίζει την υπόθεση, ζητά τον διορισμό Εφέτη Ανακριτή που θα ασχοληθεί με την πλήρη διαλεύκανση της, 2 χρόνια μετά τον θάνατο του Βαγγέλη.

Τι υποστηρίζει ο κ. Σπύρου

Ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σπύρου, πρώτα εξουδετέρωσε τον άτυχο φοιτητή, με τα χτυπήματα στην κλείδα τα οποία τον γονάτισαν και του δημιούργησαν πόνους και αδυναμία αντίδρασης και μετά τον χτύπησε στο κεφάλι.

Θεωρεί, δηλαδή, πως όλα τα χτυπήματα ήταν προθανάτια και δεν υποστηρίζουν σε καμία περίπτωση υπόθεση αυτοκτονίας (ανύπαρκτες ενδείξεις επούλωσης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει).

Στην έκθεσή του υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία, αφού εξηγεί λεπτομερειακά τι είδους κατάγματα υπέστησαν τα οστά και σε τι κατάσταση βρέθηκε το πτώμα, απορρίπτοντας ξεκάθαρα το σενάριο του να επέλεξε ο ίδιος ο Γιακουμάκης να πέσει σε λασπόνερα και να αυτοκτονήσει σε αυτό το σημείο.

Επιστημονικά επίσης εξηγεί πως σε μία τέτοια περίπτωση θα είχε εντοπιστεί έστω ένας λάκος 50 εκατοστών – που δεν βρέθηκε – και ότι ο βαθμός σήψης θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Επιπλέον ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής ζητεί –εύλογα- την υπόθεση να αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής προκειμένου να “τρέξει” γρηγορότερα η έρευνα.

Παράλληλα στο πλαίσιο του έυλογου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και της έρευνας επιλέγουμε να δημοσιοποποιήσουμε μερικές από τις φωτογραφίες που βρίσκονται στην διάθεσή μας και είναι αμφίβολο εάν συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που βρίσκεται στην ανακρίτρια Ιωαννίνων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι επιλέγουμε να δημοσιοποιήσουμε μόνο εκείνες που παρουσιάζουν επιστημονικό ενδιαφέρον καθώς σε αυτές -σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή– απαθανατίζονται τα κατάγματα στο χέρι και όχι το σύνολο του υλικού που βρίσκεται στην διάθεσή μας.

εφημερίδα espresso

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...