19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Ναι” αλλά με διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης με κύριο θέμα το προσφυγικό και την πρόθεση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη.

Η κοινή ανακοίνωση στην οποία κατέληξαν είναι η εξής:

“Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα μείζον εθνικό ζήτημα για το οποίο δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του. Σίγουρα το προϊόν που λέγεται  «τουρισμός», πρέπει να προστατευθεί, ωστόσο όμως το παραπάνω θέμα, δεν αφορά μόνο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Μακεδονία, αλλά όλη την Επικράτεια.

Η Κρήτη σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της σ΄ αυτό το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα,  δείχνοντας ένα πρόσωπο ξενοφοβικό ή ακόμα και ρατσιστικό.

Κατόπιν τούτου και αφού η Κυβέρνηση  αποφασίσει την εγκατάσταση προσφύγων στο Νησί μας , θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την  χρηματοδότηση μέχρι και του τελευταίου ευρώ,  για την   αξιοπρεπή  διαβίωση τους  για όσο διάστημα φιλοξενηθούν στο νησί μας. Η παραπάνω χρηματοδότηση δεν  πρέπει σε καμία περίπτωση να καταλήξει σε Μ.Κ.Ο. αλλά στους φορείς που θα διαχειριστούν το ζήτημα.

Τέλος,  πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας,  τόσο των προσφύγων όσο και των Ελλήνων πολιτών.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης καλούν την Κυβέρνηση να πιέσει τη Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει τις λανθασμένες και υποκριτικές πολιτικές της, η  οποία αντί να κλείνει  τα σύνορα, θα πρέπει να προχωρήσει σε όλες  τις παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία  και να δοθεί δυνατότητα επαναπατρισμού των προσφύγων”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...