19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Ναυάγησε” το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων

Ημερομηνία:

“Ταφόπλακα” στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων μετά από τόσους μήνες προσπάθειας από τους τοπικούς φορείς. Με την υπ’ αριθμ. 679/2012 απόφασή του, η οποία έχει καθαρογραφεί, θεωρηθεί και βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών και με βάση το διατακτικό της, το ΣτΕ απορρίπτει κατά το μέρος που αναλογεί την ένσταση της ΑΚΤΩΡ που στρέφεται κατά της ΕΚΤΕΡ, δέχεται κατά μέρος την παρέμβαση της ΕΚΤΕΡ, δέχεται την παρέμβαση της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κατά το μέρος που στρέφεται κατά της ΝΕΜΕΣΙΣ, αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη περί του διαγωνισμού από τις 23 Αυγ 2012, διατάσσει τη μη κατακύρωση του διαγωνισμού και τη μη υπογραφή της σύμβασης με τη ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΤΕ και απορρίπτει την παρέμβαση της ΝΕΜΕΣΙΣ.

Η απόφαση, που ουσιαστικά δικαιώνει την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εκδόθηκε από χθες από το Συμβούλιο της Επικρατείας και πλέον βάζει πιθανώς οριστικό τέλος για το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αναβληθεί δύο φορές στο ΣτΕ, ενώ στην τελευταία αναβολή είχε αλλάξει και ο εισηγητής. Τελικά, η υπόθεση εκδικάστηκε στις 12 του μηνός.

Ωστόσο, το ζήτημα της επέκτασης είχε περάσει από “χίλια μύρια κύματα”, καθώς δόθηκε αγώνας για να εξασφαλιστεί το “ναι” της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού και να προκηρυχθεί ο μειοδοτικός διαγωνισμός, από τον οποίο αναδείχθηκε η κυπριακή ΝΕΜΕΣΙΣ Α.Τ.Ε. Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε και ο δικαστικός αγώνας από πλευράς του δεύτερου μειοδότη, με διαδοχικές καταθέσεις ασφαλιστικών μέτρων, που κατέληξε στη σημερινή απόφαση του ΣτΕ.
Άγνωστο είναι πλέον αν θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επέκταση και βέβαια για το αν και κατά πόσο θα είναι διαθέσιμα τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που είχαν δεσμευτεί για το έργο στην παρούσα φάση.

neatv.gr/ Παντελής Γιαΐτσης
Μαρίνα Γιακουμάκη – Λεωνίδας Φιλικόζης

Οι Δηλώσεις Απ. Βουλγαράκη στις 14 Νοεμβρίου 2012
Ωστόσο δηλώσεις είχε κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων στις 14-11-2012 σε τοπική εφημερίδα των Χανίων, που ουσιαστικά είχε πει ότι το θέμα έχει κλείσει θετικά. Η δήλωση αυτή είχε γίνει πριν καν κατατεθούν τα υπομνήματα από τις ενδιαφερόμενες πλευρές και μάλιστα είχε προκαλέσει και τα σχόλια και τα ερωτήματα των πολιτών, πως δηλαδή ο κ. Βουλγαράκης προκαταβάλλει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας και το κατά πόσο αυτή η δήλωση πριν την απόφαση δημιουργήσει αρνητικό κλίμα και χρησιμοποιηθεί ενάντια στην θετική εξέλιξη.

 

Που είναι κύριε Βουλγαράκη το νέο Αεροδρόμιο Χανίων; (Σχόλιο του Flashnews.gr)

Δημοσιοποιήθηκε από το neatv.gr η απόφαση του ΣτΕ που ουσιαστικά βάζει οριστικά τέλος στο έργο επέκτασης του Αεροδρομίου Χανίων. Το ΣτΕ «..αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη περί του διαγωνισμού από τις 23 Αυγ 2012, διατάσσει τη μη κατακύρωση του διαγωνισμού και τη μη υπογραφή της σύμβασης…»

Ναυάγησε λοιπόν ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για την Κρήτη και ειδικά για την Δυτική πλευρά του νησιού μας.
Απορία όμως προκαλεί το γεγονός ότι στις 14 Νοεμβρίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κύριος Απ. Βουλγαράκης είχε δηλώσει σε τοπική εφημερίδα επί λέξη:

«Το θέμα έκλεισε οριστικά και πλέον απομένει μονάχα να καθαρογραφεί η απόφαση… Ευτυχώς με τη βοήθεια πάρα πολλών ανθρώπων, σχεδόν όλων των φορέων του τόπου, καταφέραμε τελικά το 5ο θέμα που είχε μπει στην ημερήσια διάταξη να εκδικαστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τώρα μένει μόνο να γραφεί η απόφαση και να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν είναι κοντινή, θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα. Θα προσπαθήσουμε όμως, με τη βοήθεια αυτών που και μέχρι τώρα βοήθησαν, να καθαρογραφεί γρήγορα…»

Και συνεχίζει το δημοσίευμα «Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ ο κ. Βουλγαράκης ξεκαθάρισε ότι είναι θετική και πρόσθεσε ότι είναι τελικό, είναι οριστικό, απορρίφθηκε η ένσταση και προχωράμε στη σύμβαση. Είναι σημαντικό αυτό το αποτέλεσμα».

Το ερώτημα των πολιτών είναι:
Που είναι τώρα κύριε Βουλγαράκη το έργο, που είναι η ΘΕΤΙΚΗ απόφαση του ΣτΕ;  Γιατί προκαταβάλατε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας; Δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί το δημοσίευμα με την δήλωση σας να χρησιμοποιηθεί ενάντια στην θετική εξέλιξη; Δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε το δημοσίευμα από τους Δικηγόρους του Μπόμπολα και να έπαιξε αρνητικό ρόλο στην απόφαση; Μήπως η δήλωση σας, προκειμένου να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη, έβαλε την ταφόπλακα στο έργο;
θα περιμένουμε την απάντηση σας.

Flashnews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...