18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: «Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα»

Ημερομηνία:

Μπορεί η ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ να μην αναφέρθηκε καθόλου στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη βάση της Σούδας και στα Χανιά, όμως η Νεολαια ΣΥΡΙΖΑ Χανίων μιλά, κάνει μέχρι και αναφορά στη «μεγάλη εξέγερση του Ιούλιου του ‘90» για να καταλήξει ότι:

«Η χανιώτικη κοινωνία κι ο κρητικός λαός έχει δικαίωμα αποδέσμευσης από αυτή την αποικιοκρατική βάση και γι’ αυτό πρέπει να παλεύουμε συνεχώς!»

Διαβάστε την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Χανίων:

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, δε θα μπούμε στην λογική να σχολιάσουμε τους τίτλους  για την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Πομπέο στα Χανιά.

Η επίσκεψη αυτή είναι ύβρις του «Χανιώτη» πρωθυπουργού  προς τον χανιώτικο λαό! Είναι μια απαξίωση των συλλογικών κοινωνικών αγώνων των Χανιωτών απέναντι στην αμερικανική βάση της Σούδας!

Δεν ξεχνάμε ποτέ την μεγάλη εξέγερση του Ιουλίου του ‘90! Την λαϊκή εξέγερση ενάντια στις βάσεις, που οι κατασταλτικές δυνάμεις έγκρουψαν με δακρυγόνα και γκλοπ…

Είναι γεγονός πως το αίσθημα των Χανιωτών διαχρονικά τίθεται απέναντι στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που το μόνο που ξέρουν είναι να χρησιμοποιούν τη βάση της Σούδας, ως στάση ανεφοδιασμού για τις σφαγές και τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος τρίτων χωρών.

Το γεγονός πως σήμερα ο γιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (ο οποίος έφερε τον Μπους τον πρεσβύτερο ως καλεσμένο στο σπίτι του στα Χανιά το 1991) φιλοξένησε τον υπουργό εξωτερικών του ακροδεξιού Τραμπ μπορούμε να το δεχτούμε μονάχα ως προσβολή.

Οι βάσεις επιτέλους πρέπει να φύγουν! Δεν είμαστε προτεκτοράτο καμίας χώρας και αυτό το επιβεβαιώσαμε με την προηγουμένως σοβαρή μας στάση στην εξωτερική πολιτική, με την επίλυση διαχρονικών ζητημάτων της βαλκανικής χερσονήσου, ορόσημο των οποίων ήταν το Μακεδονικό με την συμφωνία των Πρεσπών την οποία σήμερα κάνουν γαργάρα οι πρώην Μακεδονομάχοι Νεοδημοκράτες.

Ο βουλευτής ΝΔ Χανίων Μανούσος Βολουδάκης ανέφερε σε δήλωση του πως «η επερχόμενη αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Σούδας δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης»…

Εεεεε όχι!!! Η χανιώτικη κοινωνία δεν έχει ανάγκη τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, των οποίων οι μισθοφόροι συχνότατα δημιουργούν πρόβλημα στην κοινωνία των Χανίων με τσαμπουκάδες και κοροϊδίες συνήθως λόγω μέθης.

Η χανιώτικη κοινωνία κι ο κρητικός λαός έχει δικαίωμα αποδέσμευσης από αυτή την αποικιοκρατική βάση και γι’ αυτό πρέπει να παλεύουμε συνεχώς! Δεν θα γίνουμε ποτέ συνένοχοι της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ!

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ