19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ξεκίνησε η οριοθέτηση των χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα από τον Δήμο Ηρακλείου, στα Χανιά;

Ημερομηνία:

Σε αυστηρή και εμφανή οριοθέτηση των σημείων που έχουν δικαίωμα, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας, να χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων προχωρούν από το πρωί της Τρίτης οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο απελευθέρωσης των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνονται παράνομα από τραπεζοκαθίσματα. Στα Χανιά, που το πρόβλημα είναι εξίσου έντονο, και ειδικά σε πλατείες όπου έχουν καταληφθεί εξ ολοκλήρου από καφετέριες και ταβέρνες, πότε θα ληφθούν ανάλογα μέτρα;

Πιο συγκεκριμένα, συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, αρχικά πραγματοποιούν μέτρηση του χώρου και στη συνέχεια χαράσσουν πρώτα με αστάρι, στη συνέχεια άσπρο χρώμα και τέλος  με έντονο κίτρινο χρώμα γραμμές έτσι ώστε καθίσματα και τραπέζια να είναι εντός του ορίου.

«Η δημοτική αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες για να αμβλυνθεί αυτό το φαινόμενο και θα πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι » δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Γιώργος Καραντινός .

«Θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε νοοτροπίες και πρακτικές που αποκλείουν τους πολίτες από πεζοδρόμια και πεζόδρομους και ιδιοκτήτες των καταστημάτων οφείλουν να βοηθήσουν σε αυτή τη κατεύθυνση και να μπει τάξη» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος.

«Υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση με τους καταστηματάρχες και επειδή εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προχωρούμε σε μείωση κατά 20% των τελών που καταβάλλουν για τους κοινόχρηστους χώρους αλλά πρέπει να βοηθήσουν και αυτοί ώστε και να εφαρμόζεται ο κανονισμός αλλά η εικόνα της πόλης να είναι καλύτερη» καταλήγει ο κ.Καραντινός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...