20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο πρώην βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής κ. Β. Μουλόπουλος αναλαμβάνει να σώσει τον ΔΟΛ

Ημερομηνία:

Στα χέρια του Βασίλη Μουλόπουλου είναι πλέον οι τύχες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Με μια αιφνίδια απόφαση του Στ. Ψυχάρη, το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Δ.Σ της Αυγής ανέλαβε να σώσει τον υπερχρεωμένο ΔΟΛ.

Ο επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος του Βήματος και των Νέων, είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ απεδέχθη προθύμως την πρόταση όπως αναφέρει ο ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

Στη Βουλή θα φέρει το θέμα η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr αναμένεται να φέρει αύριο Τετάρτη το θέμα στη Βουλή, ενώ αναμένονται και έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το Μαξίμου αναζητά επενδυτές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου αναζητά πλέον επενδυτές προκειμένου να εξαγοράσουν τον ΔΟΛ ο οποίος έχει «πνιγεί» στα χρέη. Σύμφωνα επίσης με την φημολογία που έχει αναπτυχθεί, το deal μεταξύ κυβέρνησης και Σταύρου Ψυχάρη έχει άμεση σχέση με τις δικαστικές περιπέτειες του εκδότη.

Η συνάντηση Ψυχάρη-Παππά-Μουλόπουλου

Οπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr, την περασμένη Πέμπτη, έγινε μια συνάντηση που κρατήθηκε μυστική: Μετείχαν ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον πρόεδρο του δ.σ. της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλο.

Οι τρεις άνδρες συζήτησαν εκ νέου τις εξελίξεις στο εκδοτικό συγκρότημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζήτησε και βρήκε επενδυτή που θα μπορούσε να σώσει τον οργανισμό από το λουκέτο και δεν αποκλείεται ανάμειξη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ενδιαφέρεται να αναμειχθεί στα ΜΜΕ της χώρας μας.

"google ad"

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση αυτή συνδέεται με τις δικαστικές εξελίξεις που αφορούν προσωπικά τον Σταύρο Ψυχάρη. Ορισμένοι εξαρτούν μάλιστα την εν λόγω συνάντηση με την αιφνιδιαστική παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα, Δημήτρη Μητρόπουλου, ο οποίος αποχώρησε δηλώνοντας ότι θέλει «να διευκολύνει τους χειρισμούς του εκδότη, στην προσπάθειά του να σώσει τον ΔΟΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται σε στάση πληρωμών».

Ας σημειωθεί ότι μετά την συνάντηση των τριών, ο Βασίλης Μουλόπουλος, το περασμένο Σάββατο, επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού, μεταφέροντας πιθανόν την απόφαση της κυβέρνησης για νέο επενδυτή.

Στα 220 με 240 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ύψος των δανείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, η μη εξυπηρέτηση των οποίων έχει φέρει τον οργανισμό σε στάση πληρωμών.

Σημειωτέον ότι προ ολίγων ημερών είχε δημιουργηθεί ζήτημα με αφορμή επίσκεψη του Βασίλη Μουλόπουλου στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Η Νέα Δημοκρατία είχε τότε ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΔΣ της Αυγής βρέθηκε σε συνάντηση με τους κ. Ψυχάρη και Μπόμπολα.

Τότε ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε απαντήσει σε ειρωνικό ύφος σχολιάζοντας «Ευπειθώς αναφέρω ότι χτες επισκέφτηκα την εφημερίδα το “Βήμα”, εις την οποία δούλεψα για 35 συναπτά έτη, για να ευχηθώ “Καλή Χρονιά” στους παλιούς μου συναδέλφους και πάντα φίλους, διευθυντές, δημοσιογράφους και κλητήρες».

Στη συνέχεια ζήτησε «ταπεινά συγγνώμην» διότι παρέλειψε να ζητήσει άδεια». Δεν θα επαναληφθεί. Από σήμερα θα αναφέρω και θα ζητώ την άδεια από τις υπηρεσίες σας για όλες μου τις μετακινήσεις εντός και εκτός Αττικής».

iefimerida.gr, efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...