15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Τόμσεν ήξερε πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι λάθος από το 2010! Αποκαλυπτικό έγγραφο «καίει» το ΔΝΤ

Ημερομηνία:

Ο Poul Tomsen ήξερε πως το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα ήταν λάθος από το 2010 και όμως δεν έκανε τίποτα για να το αλλάξει.

Αυτό αποδεικνύεται μέσω ενός εγγράφου που αναρτήθηκε στο Twitter από τον Trineesh Biswas. Το αποκαλυπτικό έγγραφο είναι μια επιστολή του τότε επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ Olivier Blanchard προς τον Tomsen στην οποία τον προειδοποιεί πως το προτεινόμενο πρόγραμμα είναι πολύ εύκολο να πάει λάθος, ακόμα και αν η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με όλες τις πολιτικές. Μάλιστα, του τονίζει πως η επακόλουθη ύφεση θα είναι μεγαλύτερη και μακροβιότερη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

.@PaulBlustein: in 2010,@ojblanchard1 warned austerity cld go awry,even if done to plan. DSK broached debt restructuring: Trichet said “no!”pic.twitter.com/1cFFPsKszf

— Trineesh Biswas (@TrineeshB) January 31, 2017

Στο tweet το οποίο περιελάμβανε το κείμενο ο Trineesh Biswas αποκάλυψε επίσης πως ο τότε διευθυντής του ΔΝΤ, ο Dominique Strauss Kahn, ήθελε να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά ο Jean-Claude Trichet, επικεφαλής τότε της ΕΚΤ, του αρνήθηκε.

Ο συγγραφέας της επίμαχης επιστολής, Olivier Blanchard, έγραψε πως «Δεν το διέρρευσα εγώ αλλά δεν στεναχωριέμαι για τη διαρροή. Πάνε επτά χρόνια και ακόμα δεν υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο».

I did not leak, but am not too unhappy that it did leak :). 7 years already, and still no clear/realistic plan. https://t.co/8mCzO3TYvL

— Olivier Blanchard (@ojblanchard1) February 14, 2017

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...