19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πάρτι ετοιμάζουν και στα Χανιά… “μέχρι 200 άτομα”

Ημερομηνία:

Στο εξωτερικό τα “coronavirus parties” έχουν γίνει μία επικίνδυνη μόδα και συντελούν στην υπερδιάδοση του ιού. Και στα Χανιά εν μέσω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται έχουν πληθύνει τα πάρτι.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε το πάρτι στο λιμάνι της Σούγιας στη νότια Κρήτη που γέμισε από νέους που χορεύανε. Όμως, δεν είναι το μόνο πάρτι που συμβαίνει.

Πολλά πάρτι γίνονται σε σπίτια. Δημιουργούνται events, οι προσκλήσεις στέλνονται σε συγκεκριμένα άτομα και η ζωή… συνεχίζεται κανονικά.

Χαρακτηριστική είναι και η διασταυρωμένη πληροφορία που έχουμε για διοργάνωση πάρτι “με πολύ έμπιστα άτομα”… “όχι πάνω από 200 άτομα” στο σπίτι γνωστού dj της πόλης μας.

Το έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενα άρθρα μας ότι οι συνέπειες από τα περιοριστικά μέτρα είναι τραγικές.

Η αγορά έχει καταρρεύσει σε μία περίοδο όπου η κίνηση θα έπρεπε να είναι πιο υψηλή.

Ειδικά στα καταστήματα εστίασης, ο τζίρος έχει πέσει 50% σε σχέση με πριν την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης λειτουργίας μετά τις 12. Και ο τζίρος ήταν ήδη πεσμένος σε σχέση με άλλες χρονιές.

Τις συνέπειες όμως τις βιώνουν και εργαζόμενοι. Από σερβιτόρους, μουσικούς έως dj οι οποίοι βλέπουν από τη μία στιγμή στην άλλη να αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η αποτελεσματικότητα των μέτρων είναι αμφισβητήσιμη αφού το αποτέλεσμα του να κλείνουν όλα τα καταστήματα στις 12 είναι να δημιουργείται ένας τρομερός συνωστισμός στους δρόμους της πόλης.

Το βέβαιο είναι ότι μία παράπλευρη συνέπεια των μέτρων είναι και η πραγματοποίηση παράνομων πάρτι από νέους που είτε από αντίδραση είτε από αδιαφορία, είτε από ανάγκη να διασκεδάσουν δεν τηρούν τους περιορισμούς.

Να σημειώσουμε ότι σε άλλες χώρες υπήρξε η μόδα των “πάρτι κορωνοϊού”.

Πίσω από τη διοργάνωσή τους υπάρχει η δοξασία ότι ακόμα και σε περίπτωση μόλυνσης της πλειονότητας των συμμετεχόντων, το 80% των όσων προσβληθούν δεν θα νοσήσουν και από αυτούς το 40% θα είναι εντελώς ασυμπτωματικοί. Λάθος!

Ιδού πως έχουν τα πράγματα:

  1. Όσοι δεν νοσήσουν, συνήθως δεν αποκτούν ανοσία.
  2. Όσοι δεν νοσήσουν μεταδίδουν τη νόσο περίπου για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
  3. Πολλοί που θα συναντηθούν με τους παραπάνω θα νοσήσουν, ίσως και βαριά.
  4. Ακόμα, μπορεί μετά από λίγους μήνες ή και νωρίτερα να ξανανοσήσουν.
  5. Το 20% όσων παρευρεθούν στο πάρτι θα νοσήσουν, ορισμένοι θα νοσηλευτούν και κάποιοι θα χάσουν τη ζωή τους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...