18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πέθανε αιφνιδίως ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, στα 51

Ημερομηνία:

O Tζέιμς Γκαντολφίνι, ο βραβευμένος με Emmy συναρπαστικός μαφιόζος Τόνι Σοπράνο της σειράς του HBO ‘The Sopranos” πέθανε αιφνίνια χθες σε ηλικία 51 ετών. Οι «Σοπράνος» είχαν χαρακτηριστεί από τον New Yorker το ισοδύναμο του Βαν Γκογκ στην εποχή μας Ταξίδευε στη Ρώμη με προορισμό τη Ταορμίνα, τη μικρή γραφική πόλη που είναι γνωστή κυρίως για το Κινηματογραφικό της Φεστιβάλ. Θα παρευρισκόταν εκεί. Μετά την εκκωφαντική τηλεοπτική επιτυχία του, ο Γκαντοφλίνι είχε εκτιμηθεί για το ταλέντο του και είχε στραφεί και προς το θέατρο. Η αιτία του θανάτου δεν έγινε ακόμα γνωστή, αλλά πιθανότατα είναι από καρδιακή προσβολή.

Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, γιός Ιταλού μετανάστη, μεγάλωσε στο Νιού Τζέρσι. Εκεί κατοικεί και ως Τόνι Σοπράνο –ενας μαφιόζος που παθαίνει κρίσεις πανικού και αρχίζει να βλεπει μια ψυχίατρο. Σε 86 επεισόδια αμείωτης έντασης και υψηλής αισθητικής αξίας, ο κακοποιός αυτός αποκαλύπτει την απροσδόκητη παλέτα μιας πλούσιας εσωτερικής ζωής, μεχρι να φτάσει στο αμφίσημο τελευταίο επεισόδιο όπου οι θεατές μένουν να αναρωτιούνται αν συνάντησε ή όχι την ειμαρμένη του σε ένα τραπέζι εστιατορίου.

Τα αμερικανικά μέσα, που με ιδιαίτερη θερμότητα του αφιερώνουν από το πρωί επικηδείους, μιλούν σχεδόν όλα για το αξεπέραστο στίγμα που άφησε πάνω στους ρόλους των μαφιόζων –κάτι που μόνο με το στίγμα του «Νονού» συγκρίνεται. Σε μια συνέντευξη του 2010 με τους New York Times (στοιχεία τους οποίους πήραμε για το άρθρο αυτό), τον ρωτούν γιατί δεν εμφανίστηκε σε περισσότερες κωμωδίες. «Κανείς δεν μου το ζήτησε» απάντησε.

lifo.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ