18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

«Παγώνει» ο τουρκικός αγωγός μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Alexey Ulyukaev, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η πρόταση δημιουργίας του τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου συμπεριλαμβάνεται στα οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας που θα εφαρμόσει η Ρωσία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, μεταδίδει το δίκτυο Sputnik.

«Αυτό το πρόγραμμα δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα», είπε ο υπουργός.

Ακόμα, στα μέτρα της Ρωσίας είναι πιθανό να συμπεριληφθεί και η δημιουργία του πυρηνικού εργοστασίου στην πόλη Akkuyu.

Οικονομικά αντίποινα της Ρωσίας στην Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία.

Προφανώς στο πλαίσιο αυτό το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακάλυψε αίφνης πως σημαντικός όγκος των αγροτικών προϊόντων που εισάγονται από την Τουρκία δεν τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και θα πρέπει να «κοπούν» ενώ σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο κ.Μεντβέντεφ ανέφερε πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν και περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...

Τ’ άκουσες τα νέα Καλλιάνε; Το ΕΣΥ νοσεί!

Του Δημήτρη Καρυωτάκη Η ιστορία με το βουλευτή - μετεωρολόγο Γιάννη...