20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Παρουσία Παυλόπουλου και με επίδειξη της ομάδας “ΖΕΥΣ” οι εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Αναβαθμισμένες φέτος οι εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα υπό τη σκιά της κρίσης με την Τουρκία για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που φέρνει στο επίκεντρο των αμφισβητήσεων την Κρήτη.

Οι εκδηλώσεις για την 106η επέτειο πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα ενώ σήμερα το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος μάλιστα έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου παρουσία πλήθους επισήμων, εκπροσώπων φορέων και αρχών. Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Διγαλάκης, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και οι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός και Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Κουρουπάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε η πρώην βουλευτίνα Χανίων κ. Βάλια Βαγιωνάκη.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραχώρησε δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ Παυλόπουλος είπε ότι η εμβληματική επέτειος της ένωσης της Κρήτης με την Μητέρα Ελλάδα, την 1η Δεκεμβρίου 1913, και η οποία οφείλεται και στην ηγετική φυσιογνωμία του Ελευθερίου Βενιζέλου, συνιστά αστείρευτη πηγή διδαγμάτων για τον λαό μας και το έθνος μας.

"google ad"

Ο ΠτΔ προσέθεσε ακόμη:

«Η Κρήτη, γη της ελευθερίας, η Κρήτη, η οποία ουδέποτε συμβιβάσθηκε με κατακτήσεις και κατακτητές, αποδεικνύει ότι για εμάς, τους Έλληνες, η ελευθερία είναι αρχή και αξία βιωματική. Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε και να κατακτήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει. Και αυτή την ελευθερία είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπισθούμε έναντι πάντων, πάνω στην βάση του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, υπό όρους αρραγούς ενότητας και δίχως ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης.

Αυτό το μήνυμα απευθύνεται, πρωτίστως, προς την γείτονα Τουρκία. Επιδιώκουμε την φιλία και την καλή γειτονία μαζί της, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι σέβεται, στο ακέραιο, το σύνολο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Όσο η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αγνοεί την ουσία της προϋπόθεσης αυτής, θα αντιλαμβάνεται, ολοένα ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε και την βούληση και την δύναμη να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας ως εγγυητών της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας.

Απέναντι στις ψευδαισθήσεις του δικαίου του ισχυρού θα αντιτάσσουμε πάντοτε, με φρόνηση και αποτελεσματικότητα, την ισχύ του Δικαίου».

Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή με τη συμμετοχή και της Προεδρικής Φρουράς για τη μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά για την τελετή έπαρσης.

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης ενώ μετά και την έπαρση της σημαίας ακολούθησε επίδειξη demo flight από F-16 BLK 52+ πάνω από το χώρο της εκδήλωσης από τον ιπτάμενο Γιώργο Παπαδάκη που έχει πάνω από 1.500 ώρες πτήσης και ανήκει στην ομάδα «Ζεύς».

 

Αυτή ήταν η τελευταία του επίδειξη με την ομάδα.

Να σημειώσουμε ότι υπήρξε επικοινωνία με το cockpit του αεροσκάφους με τον επισμηναγό να στέλνει το δικό του μήνυμα με μια μαντινάδα:

«Κρήτη πατρίς του Μίνωα και του Βενιζέλου μάνα.

Σαν σήμερα ενώθηκες με την μητέρα Ελλάδα.

Χρόνια πολλά σε όλους».

Σε σημείο της επίδειξης τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος απευθυνόμενος προς τον χειριστή του F-16 είπε:

«Κύριε Επισμηναγέ,

Από εδώ, την Κρήτη, την Γη της Ελευθερίας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Λαός μας και το Έθνος μας καθώς και όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις του Τόπου μας αναγνωρίζουν ότι, με τους εμβληματικούς αδιάλειπτους αγώνες σας, αναδεικνύεσθε, κάθε στιγμή, Άξιοι της Πατρίδος.

Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας και να χαλυβδώνει το φρόνημά σας».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή και τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη πραγματοποίησε σύντομ επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης όπου παρουσιάστηκαν νέα εκθέματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε και το Δημαρχείο Χανίων όπου ο Δήμαρχος κ. Σημανδηράκης του επέδωσε αναμνηστικό δώρο ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με καφέ στο ιστορικό καφέ “Κήπος”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...