19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Καντάνου

Ημερομηνία:

Όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα “Αγώνας της Κρήτης” ήδη από τις 16 Μαϊου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 75η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κανδάνου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αντιπεριφέρεια Χανίων αναφέρεται ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουνίου στην Κάνδανο.

Όπως αναφέρεται στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί αρχιερατική δοξολογία των Ιερό Ναό Αναλήψεως, μετά θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία της Κανδάνου, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 11.30 στο πρώην Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί ομιλία του καθηγητή σύγχρονης πολιτικής και κοινωνική ιστορίας του ΑΠΘ Γιώργο Μαργαρίτη, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με απόδοση ριζίτικου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Καντανία”.

Να υπενθυμίσουμε ότι με απόφασή του το Δ.Σ. Δήμου Καντάνου Σελίνου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα αναγορευθεί σε επίτιμο δημότη. Πάντως, υπήρξαν και αντιδράσεις με την αντιδήμαρχο κ. Στέλλα Αλφιέρη να δηλώνει την αντίθεσή της. Στη συνεδρίαση δεν παρέστη ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου λόγω ανηλειμμένων υποχρεώσεων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

149c0870-c1dc-403f-b2ee-13f00b0445ff

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...