19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πολίτες κατά του Χρέους: Εκδήλωση – συζήτηση για την οργάνωση των αντιστάσεων

Ημερομηνία:

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του Ιούνη του ’12 έγινε προσπάθεια να αναπτυχθούν λαϊκοί αγώνες, αντιστάσεις και κινήματα για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα των μνημονίων και των καταστροφικών για τη χώρα πολιτικών.Όμως, παρά τις εν λόγω προσπάθειες, παρά την ύπαρξη των εναλλακτικών πολιτικών κινημάτων και των σχετικών επεξεργασιών, οι κοινωνικοί αγώνες, σήμερα, υστερούν σε ένταση. Χαρακτηρίζονται από έλλειψη συντονισμού. Διαπνέονται από επιμέρους λογικές. Μια κοινωνική κόπωση ήδη καταγράφεται.

Ο κίνδυνος, η κοινωνία να  αποδεχτεί τις όποιες απαιτήσεις των δανειστών, να συμμορφωθεί στις εντολές της μνημονιακής κυβέρνησης, να συνηθίσει την ανέχεια και να θεωρήσει ανέφικτη τη διαφυγή από τα μνημόνια είναι υπαρκτός.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ θεωρούν πως σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, η δημιουργία, μιας ευρείας και ισχυρής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, με μετωπικά χαρακτηριστικά, που θα δώσει μια νέα πνοή, θα συντονίσει και θα εμψυχώσει τις λαϊκές αντιδράσεις, θα φρενάρει και θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, θα ανατρέψει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, θα στηρίξει την άλλη προοπτική.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ μπροστά στην αναγκαία προσπάθεια κοινωνικής επανεκκίνησης και προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι αντιστάσεις του λαού και να ενισχυθούν οι εναλλακτικές λύσεις, οργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μάη 2013.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...