18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πραγματοποιήθηκε συνέλευση της “Ανυπότακτης Κρήτης” για τη συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές

Ημερομηνία:

Του Ειρηναίου Μαράκη

Συνέλευση της “Ανυπότακτης Κρήτης – Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/1 στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου για τη συμμετοχή του σχήματος στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Γιώργος Πιαγκαλάκης, περιφερειακός σύμβουλος, παρουσιάζοντας τη δράση του σχήματος το προηγούμενο διάστημα καθώς και την πρόταση για την εκλογική κάθοδο και τη συγκρότηση του προγράμματος στα πλαίσια μιας αντισυνδιαχειριστικής, αντι-ΕΕ και αντικαπιταλιστικής λογικής όπως έχει το σχήμα από το 2010 που δημιουργήθηκε. Αναπτύχθηκε επίσης ο ρόλος της περιφέρειας και της διοίκησης Αρναουτάκη όπου μεταβιβάζονται οι επιθέσεις της κυβέρνησης ενισχύοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου

Ακολούθησαν παρεμβάσεις σχετικά με την πολιτική συγκυρία, ανάμεσά τους και του Σεραφείμ Ρίζου, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Ανταρσία στα Χανιά”, που τόνισε τις μάχες που δίνει το εργατικό κίνημα απέναντι στις επιθέσεις έχοντας την πρόσφατη εμπειρία με την απεργία των εκπαιδευτικών, τις μάχες ενάντια στον ρατσισμό, εθνικισμό και τον φασισμό καθώς και το πως μπορεί να διευρυνθεί και να παρέμβει το σχήμα.

Επόμενη συνέλευση του σχήματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/2 όπου θα αποφασίσει το πλαίσιο και τον επικεφαλής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ