16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Προ των πυλών εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, αλλά ο Σταϊκούρας λέει «οχι» στη διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας

Ημερομηνία:

Στις 437.293 έχουν ανέλθει έως στιγμής οι αιτήσεις, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport, για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», ενώ αύριο θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το εάν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία.

Mιλώντας στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε πως το οικονομικό επιτελείο θα σταθμίσει τα δεδομένα με βάση και τα αιτήματα της αγοράς και των φοροτεχνικών.

Στόχος, είπε, είναι να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους εντός του Ιανουαρίου. Θα έχει προηγηθεί η υπουργική απόφαση για τον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα καθοριστεί το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος. Σημείωσε, παράλληλα, δε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα δοθούν 1,5 δισ. ευρώ, προαναγγέλλοντας έναν ακόμη κύκλο «επιστρεπτέας προκαταβολής» τον Μάρτιο.

Ο υπουργός ανέφερε, εξάλλου, ότι δεν πρόκειται να δοθεί επιπλέον παράταση για το επίδομα θέρμανσης, ενώ εκπνέει η προθεσμία, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει 700.000 αιτήσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι αυτήν τη στιγμή στο τραπέζι το ενδεχόμενο διαγραφής οφειλών για χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας. Ερωτηθείς δε, για το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης, είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, ενώ τα υφιστάμενα μέτρα θα συνεχίσουν τουλάχιστον και το α’ τρίμηνο του 2021.

Τέλος, εκτίμησε ότι τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αρχίσουν να εισρέουν μέσα στο α’ εξάμηνο και θα κατευθυνθούν στην «πράσινη οικονομία» και την «ψηφιοποίηση». Για το τρέχον έτος, το συνολικό ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης υπολογίζεται στα 5,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...