18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ρομπο-μπαλαδόροι από την Κρήτη διακρίνονται στο RoboCup

Ημερομηνία:

Οι ρομποτικοί ποδοσφαιριστές του Πολυτεχνείου Κρήτης παίζουν μπάλα στο δικό τους Μουντιάλ, το RoboCup 2013. Πρόκειται για την ομάδα των ρομπότ που κατασκεύασαν οι φοιτητές και αυτήν την εβδομάδα δίνει τη δική της μάχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικού Ποδοσφαίρου RoboCup 2013 που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.Η ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου Κουρήτες Εναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου του RoboCup και οι Κουρήτες διαγωνίζονται στο πρωτάθλημα Standard Platform League (SPL), όπου έχουν προκριθεί 22 ομάδες απ’ όλο τον κόσμο.

Στο πρωτάθλημα αυτό δίνεται έμφαση στο εξελιγμένο λογισμικό για αυτόνομα ρομποτικά συστήματα, καθώς όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν την ίδια ρομποτική (μηχανική) πλατφόρμα, τα ανθρωποειδή ρομπότ Aldebaran Nao, αλλά την προγραμματίζουν με τις δικές τους ιδιαίτερες τεχνικές και αλγορίθμους.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με τους Κουρήτες να έχουν κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την ιταλική ομάδα SPQR από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης και τη βρετανική ομάδα Edinferno από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Η πρόκριση στον επόμενο γύρο είναι μια μεγάλη πρόκληση!

Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την πορεία της ομάδας στο RoboCup 2013 μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους: RoboCup 2013: www.robocup2013.org Πρωτάθλημα Standard Platform League (SPL): www.tzi.de/spl Ομάδες Standard Platform League (SPL): www.tzi.de/spl/bin/view/Website/Teams2013 Πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων SPL: www.tzi.de/spl/bin/view/Website/Timetable2013

Διαγωνισμός SPL Open Challenge 2013: http://www.tzi.de/spl/bin/view/Website/Challenges2013

Κουρήτες στο Πολυτεχνείο Κρήτης: www.kouretes.gr

Κουρήτες στο Facebook: www.facebook.com/kouretes (περιέχει και φωτογραφίες)

Η συμμετοχή της ομάδας στο RoboCup 2013 κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων. Τα μέλη της αποστολής στην Ολλανδία: οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Νικόλαος Κοφινάς, Στυλιανός Πιπεράκης και Νικόλαος Παυλάκης και οι προπτυχιακοί φοιτητές Νικόλαος Κάργας και Ευάγγελος Μιχελιουδάκης.

Το RoboCup (www.robocup.org) είναι ο μεγαλύτερος ρομποτικός διαγωνισμός παγκοσμίως με συμμετοχή τουλάχιστον 3.000 ερευνητών από 40 και πλέον χώρες και διοργανώνεται ετησίως από το 1997.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ