19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σατιρικό κόμμα στη Γερμανία εμπνέεται από το…μαύρο στην ΕΡΤ και κοροϊδεύει εμάς και την Μέρκελ

Ημερομηνία:

«Χτίστε τείχος γύρω από τη Γερμανία, ρίξτε ”μαύρο” στα δημόσια κανάλια ZDF και ARD όπως στην Ελλάδα». Με ένα σατιρικό πολιτικό μανιφέστο, η παράταξη με τον τίτλο «Το Κόμμα» (Die Partei), έλαβε επισήμως την άδεια να γίνει ένα από τα 38 κόμματα που θα κατέβουν στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ομοσπονδιακή Γερμανία.Μιλώντας στο περιοδικό Spiegel ο πρόεδρος του κόμματος (και έκδοτης του δημοφιλούς σατιρικού περιοδικού Τιτάνικ (Titanic), Μάρτιν Ζόνεμπορν, καυτηρίασε τις πολιτικές της Αγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζοντας την καγκελάριο «συμμορίτισσα».

«Η Μέρκελ είναι μέλος της συμμορίας των τριών εκείνων Ανατολικογερμανών, [ μαζί με τον πρόεδρο Γιοακίμ Γκλουκ και τον Ματίας Ζάμερ, τεχνικό διευθυντή της ομάδας ποδοσφαίρου Μπάγερν Μονάχου] που ευθύνονται για το γκρέμισμα του Τείχους, προκειμένου να κατακτήσουν τη χώρα [τη Δυτική Γερμανία] και να μεταφέρουν όλα μας τα χρήματα στην Ανατολική Γερμανία», τόνισε ειρωνικά ο Ζόνεμπορν. Και στη συνεχεία έσπευσε να ανακοινώσει το -χιουμοριστικό- μανιφέστο της παράταξης του. Ανάμεσα στα βασικά κι εντελώς ανέφικτα σημεία του προεκλογικού προγράμματος του «Κόμματος» περιλαμβάνονται τα εξής :

  • να χτιστεί ένα τεράστιο τείχος γύρω από τη Γερμανία, ώστε να μείνει εκτός συνόρων η παγκοσμιοποίηση, η αναστάτωση των χρηματαγορών και η κρίση στην ευρωζώνη.
  • να μπει «πλαφόν» στους μισθούς των μάνατζερ: να μην ξεπερνούν πάνω από 25.000 φορές τον μισθό του μέσου εργαζόμενου
  • να απαγορευτούν οι «μπαρότσαρκες» σε όλους τους ξένους τουρίστες.
  • να γίνει ακόμη πιο περίπλοκο το γερμανικό φορολογικό σύστημα, ώστε να μην μπορούν οι εταιρίες να κάνουν φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή μέσα από νομικά «παραθυράκια».
  • να εφαρμοστεί μία αμφιλεγόμενη μέθοδος εξόρυξης από το υπέδαφος με τη βοήθεια επικίνδυνων χημικών ουσιών (το λεγόμενου «fracking») πάνω στον…υπουργό Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάγερ. Στόχος ; «Να απελευθερωθούν οι τρομακτικές πηγές ενέργειας που βρίσκονται μέσα του».
  • να πέσει «μαύρο» στις οθόνες των δημόσιων καναλιών ZDF και ARD, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας. Κατόπιν, θα αναγκαστούν να πληρώσουν ξανά για να επαναποκτήσουν άδεια λειτουργίας, αφού ζητήσουν συγγνώμη από το γερμανικό κοινό για το πρόγραμμά τους.
  • να κατεβεί στα 10 χρόνια το όριο ηλικίας για την υποχρεωτική εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της γερασμένης γερμανικής κοινωνίας.
  • Τέλος, να δοθεί δικαίωμα ψήφου σε όλα τα παιδιά και τους εφήβους, ώστε να τονωθεί η εκλογική υποστήριξη προς «Το Κόμμα».

Το σατιρικό περιοδικό Titanic, που φημίζεται για την αναρχίζουσα και εικονοκλαστική ελευθεριότητά του, είχε πρόσφατα διακωμωδήσει τον παραιτηθέντα Γερμανό πάπα Βενέδικτο ΙΣτ’. Τον περασμένο Ιούλιο το «Τιτάνικ» τον απεικόνισε να τα έχει κάνει…«πάνω του» με τίτλο «Αλληλούια στο Βατικανό: βρέθηκε η διαρροή!» Οι μεν αναγνώστες ενθουσιάστηκαν και η κυκλοφορία του περιοδικού αυξήθηκε κατά 70%, όμως ο πρώην πάπας δεν συμμερίστηκε καθόλου τον ενθουσιασμό και έχει προσφύγει στα δικαστήρια.

Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...