16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σπιτικές Προτάσεις: Σαλάτες

Ημερομηνία:

Ιταλική Σαλάτα:

1 πακέτο τρίχρωμες βίδες (πάστα), 1 κονσέρβα τόνος ρόζ σε νερό, 2 κουταλιές σούπας κάππαρη, 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, 3 κουταλιές σούπας καλαμπόκι βρασμένο , 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες λωρίδες, μισή δόση μαγιονέζα.Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον τόνο διαλυμένο με τα δάχτυλα, την κάππαρη, τ’ αγγουράκια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά.

Σαλάτα θαλασσινών με ντρέσινγκ αβοκάντο:

500 γραμμ. μεγάλες βρασμένες γαρίδες, 1,5 κουταλιά χυμό πράσινου λεμονιού, ενάμιση φλιτζάνι ξηρό άσπρο κρασί, 2 κουταλιές φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος, 125 γραμμ. φιλέτο άσπρου ψαριού, φέτες, 125 γραμμ. καθαρισμένα μύδια, 125 γραμμ. πολύ μικρά ντοματάκια (Σαντορίνη) αλάτι.

Ντρέσινγκ αβοκάντο: Για το ντρέσινγκ χρειαζόμαστε 1 μέτριο αβοκάντο, 2 κουταλάκια λάδι ελιάς , ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές χυμός λεμονιού.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές. Βάλτε το πράσινο λεμόνι το κρασί, τον άνηθο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι να βράσουν, χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το ψάρι, τα χτένια και τα μύδια. Σιγοβράστε για 2 λεπτά ή όσο να μαλακώσουν τα θαλασσινά. Στραγγίξετε και πετάξετε το ζουμί, κρυώστε τα θαλασσινά και βάλτε τα σκεπασμένα στο ψυγείο μέχρι να συμπληρώσετε με αυτά τη σαλάτα. Βάλτε τα θαλασσινά τις ντομάτες και το μαρούλι σ’ ένα μπολ και ρίξτε από πάνω τα ντρέσινγκ λίγο πριν σερβίρετε.

Σαλάτα με κυδώνια (οστρακοειδή) και μπρόκολα:

Υλικά: 1 κιλό μεγάλα κυδώνια (όστρακα), 500 γραμμ. κομμένα μπρόκολα, 2 κουταλιές λεμόνι, 1 ψιλοκομμένο μικρό κρεμμύδι, 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 150 γραμμ. κρέμα καρύδας κονσέρβα , 1 φρέσκια μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη, αλάτι.

Βάλτε 1 εκ. κρύο νερό σε μια κατσαρόλα, ρίξτε τα κυδώνια, σκεπάστε και βράστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τα χωρίς καπάκι, 1 λεπτό περίπου για ν’ ανοίξουν. Βγάλτε τη σάρκα από τα κελύφη, αφαιρέστε τα μουστάκια και κόψτε τα κυδώνια στη μέση. Βράστε τα μπρόκολα να μαλακώσουν, στραγγίστε και κρυώστε τα. Βάλτε τα κυδώνια και τα μπρόκολα το χυμό το κρεμμύδι την πιπεριά την ζάχαρη την κρέμα την καυτερή πιπεριά και το αλάτι σε μια πιατέλα και αφήστε τα για λίγο στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Σαλάτα με αγριοράδικο:

250 γραμμ. αγριοράδικο ή σταμναγκάθι, 2 μεγάλες πατάτες, 2 αυγά, 2 χοντρά καρότα τριμμένα , μισό μπρόκολο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά ξύδι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά κολοκυθόσπορο, 1 κουταλιά κουκουνάρι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...