20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Μπαβαρουάζ
Έξι αυγά, μία φλυτζάνα ρυζάλευρο, ένα νεροπότηρο ζάχαρη, ένα κουταλάκι μπέικι λεμόνι, βανίλια.
Χτυπάμε χωριστά κρόκους, ασπράδια με ζάχαρη μετά προσθέτομε το μπέικι, το λεμόνι τη βανίλια και το ρυζάλευρο. Ψήνομε περίπου 15 λεπτά. Όταν κρυώσει το κόβομε με κλωστή ή όπως μπορούμε και το περιχύνομε με το σιρόπι που το ετοιμάζομε με τέσσερα ποτήρια νερό και δύο ζάχαρη. Μετά βάζομε στο ένα κομμάτι σιρόπι μετά κρέμα και τανάπαλιν. Τελειώνομε με κρέμα. Η κρέμα γίνεται: Τέσσερα ποτήρια γάλα πέντε κουταλιές κονρφλάο. Αν θέλομε ψιλοκόβουμε πάνω απ’ την πρώτη στρώση κρέμα διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα.

Παβέ ψυγείου
Τετρακόσια γραμ. Κουβερτούρα 300 gr μπισκότα σαβαγιάρ ( η συναγή η αυθεντική λέει μπισκότα σαμπάνιας) πέντε αυγά ένα κουτί σαντιγύ, μία φλυτζάνα άχνη, 200 gr αμύγδαλα, γάλα ένα ποτήρι, λίγο κονιάκ, ανθόνερο βανίλια.
Στο χλιαρό γάλα με το κονιάκ βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα τα στρώνομε στο μάρμαρο να σουρώσουν και τα τοποθετούμε στο τάπερ. Εν τω μεταξύ έχουμε καβουρντίσει τα αμύγδαλα και καραμελώσει. Τα κοπανίζουμε λίγο και ρίχνομε τα μισά πάνω από τα μπισκότα. Μετά στρώνομε και την σαντιγύ χτυπημένη με τους πέντε κρόκους και την άχνη. Κρατάμε ένα ποτήρι σαντιγύ σκέτη για την κουβερτούρα και βάζομε το γλυκό στην κατάψυξη.
Ξαναστρώνομε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και από πάνω την κουβερτούρα λιωμένη σε μπενμαρί που έχουμε προσθέσει το ποτήρι την σαντιγύ και τα πέντε ασπράδια χτυπημένα. Το σκεπάζομε και το βάζομε στην κατάψυξη.
Στην κατάψυξη πρέπει να μείνει πολλές ώρες. Το βγάζομε πέντε λεπτά πριν το σερβίρομε.

Τούρτα ανανά
Δύο κουτιά ζελέ ανανά. Τα διαλύομε ως συνήθως. Αφαιρούμε λίγο, βρέχομε την φόρμα βάζομε το ζελέ στη φόρμα να παγώσει. Πάνω στο παγωμένο ζελέ βάζομε ροδέλες ανανά και γλυκό στις τρύπες (περγαμόντο, νεράτζι ή κερασάκι). Χτυπάμε μια κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη και βάζομε την σαντιγύ πάνω στο γλυκό. Όταν παγώσει βρέχομε σαβαγιάρ στο σιρόπι της κομπόστας και τα τοποθετούμε πάνω στην σαντιγύ και το βάζομε στο ψυγείο. Όταν παγώσει ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζομε στην πιατέλα που την κολάμε στο στόμιο της φόρμα γυρνώντας.

Μπαβαρουάζ ανανά
Ένα πακέτο πτι – μπερ, ένα κουτί κομπόστα ανανά 800γgr, δύο πακέτα ζελέ, διακόσια πενήντα gr γιαούρτι στραγγιστό, σαντιγύ. Σπάστε τα πτι –μπερ σε κομμάτια και στρώστε τα σε μια κουμπωτή φόρμα. Στραγγίξτε την κομπόστα, κρατήστε μερικές ροδέλες για γαρνίρισμα και κόφτε τις υπόλοιπες σε κομμάτια. Μετρήστε το σιρόπι συμπληρώστε με νερό μέχρι να γίνουν 4 κούπες. Βράστε το μισό και διαλύστε το ζελέ, προσθέστε το υπόλοιπο μισό και βάλτε στο ψυγείο. Όταν γίνει πυκνό σαν μέλι, χτυπήστε για ένα λεπτό στο μίξερ μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε μέσα το γιαούργι και συνεχίστε το χτύπημα για ένα λεπτό. Αδειάστε στα στρωμένα μπισκότα το μισό μείγμα. Ρίξτε τα κομματάκια του ανανά και κατόπιν το υπόλοιπο ζελέ, ψυγείο να πήξει και γαρνίρισμα με σαντιγύ και ανανά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ