15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Για όσες συνταγές έχουμε ως τώρα δημοσιεύσει όπου αναφέρονται ποσότητες σε οκά ή δράμια, λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω χρήσιμε πληροφορίες:
Η οκά έχει 400 δράμια ή 1282 γραμμάρια
Τα 100 δράμια είναι 320,5 γραμμάρια
Το 1 δράμι είναι 3,205 γραμμάρια

Χοιρινό με κάστανα
Κόβομε το χοιρινό μικρά κομμάτια. Το τσιγαρίζομε με κρεμμυδάκι και λάδι καλά – καλά. Στο κρεμμύδι αφήνομε από τα εξώφυλλα το τελευταίο. Το σβήνομε με κρασί βάζομε την ντομάτα και προς τα μέσα του ψησίματος έχομε ψήσει ένα κιλό κάστανα λίγο στον φούρνο έως να μαλακώσουν και να ξεφλουδίσουν και τα ρίχνομε στο κρέας και ψήνομε.

Κρασοκούλουρα
Τρία νεροπότηρα λάδι, ενάμιση νεροπότηρο κρασί, δύο νεροπότηρα ζάχαρη, δύο μπέικι, δύο κουταλάκια σόδα σε χυμό λεμονιού, μισό κρασοπότηρο κονιάκ, ένα νεροπότηρο σισάμι, αλεύρι όσο σηκώσουν.

Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι (Μπάρμπα Μπεν), 1 κιλό γαρίδες βρασμένες, δύο ματσάκια άνιθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσανάκια. Τρεις, τέσσερεις κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι. Τέσσερεις κουταλιές λεμόνι, τρεις κουταλιές ξύδι. Δύο πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες. Στρώνομε πάνω απ’ το ρύζι αρκετή μαγιονέζα, γαρνίρομε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές, δίνομε σχήμα λοφοειδές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...