19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντή,

Αφού σας συγχαρώ για την δημοσιογραφική σας ορθότητα , θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις προκειμένου να καυτηριάσω και γιατί όχι, να καταδικάσω την στάση συγκεκριμένου ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης που δεν δίστασε να παραποιήσει και να αλλοιώσει παράνομα και κατάφορα την καταγγελία μου για την ανάλγητη, αγενή και θρασύτατη στάση THΣ γιατρού του ΠΕΔΥ Χανίων, να καταπατήσει κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία και αντικειμενικότητα, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις του ιδρυτή του ο οποίος “διαρρηγνύει τα ιμάτιά του” για την δημοκρατική του “ευαισθησία”!!!

Σύνταγμα Ελληνικού κράτους (μέρος δεύτερο – Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα) Άρθρο 14 (Ελευθερία του Τύπου) παρ. 1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του Τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους. παρ. 2. Ο Τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. παρ. 5. Καθένας ο οποίος θίγεται απο ανακριβές δημοσίευμα ή εκπομπή έχει δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση πλήρους και άμεσης επανόρθωσης. Καθένας ο οποίος θίγεται απο υβριστικό ή δυσφημιστικό δημοσίευμα ή εκπομπή έχει επίσης δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση άμεσης δημοσίευσης ή μετάδοσης της απάντησης.

Κύριε Διευθυντή,

Το ενυπόγραφο αρχικό κείμενο-καταγγελία μου που αφορούσε THN γιατρό του ΠΕΔΥ Χανίων αλλοιώθηκε και παραποιήθηκε κατάφορα αφού λογοκρίθηκαν και αφαιρέθηκαν σημαντικά στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς μου. Θα σταθώ με ιδιαίτερη έμφαση στο σημείο της καταγγελίας μου που αναφέρω ότι: “παρουσία της γραμματέως ΤΗΣ γιατρού που ήταν παρών”. Σημαντικό στοιχείο που μπορεί να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς μου. Αυτή η πρόταση λογοκρίθηκε και αφαιρέθηκε χωρίς να έχω ενημερωθεί και φυσικά χωρίς να το έχω εγκρίνει, απο το κείμενο που δημοσίευσε το Μέσο ενημέρωσης. Πιθανολογώ ότι έγινε κατόπιν συννενοήσεως με ΤΗΝ γιατρό πριν γίνει η δημοσίευση!!! Επίσης λογοκρίθηκε και αφαιρέθηκε το όνομα ΤΗΣ γιατρού που έχοντας επίγνωση των γραφόμενών μου και επομένως αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ανάφερα ονομαστικά!!! Επίσης, η παραποίηση της καταγγελίας έφθασε σε τέτοιο βαθμό κακοποίησης που Η ΓΙΑΤΡΟΣ έγινε Ο ΓΙΑΤΡΟΣ. Tυχαίο: Ισως και λειτουργώντας προπαγανδιστικά μέσω ελλιπούς και στρεβλής ενημέρωσης, να με παρουσιάσει ότι καταγγέλω όλο το επιστημονικό προσωπικό του ΠΕΔΥ.
Γνωρίζοντας εκ πείρας, ότι μια καταγγελία μπορεί να έχει παρόμοια τύχη, την κοινοποίησα σε ΤΡΙΑ Μέσα ενημέρωσης για να διασφαλίσω την ορθή απόδοση του κειμένου. Το ένα εξ αυτών την απέδωσε στην κοινή γνώμη, ακέραιη και απαράλλακτη όπως ορίζει ο πλουραλισμός.

Τέλος, το ηλεκτρονικό Μέσο ενημέρωσης παραβιάζοντας κατάφορα τα ατομικά μου Δικαιώματα (Ελληνικό Σύνταγμα) ΔΕΝ δημοσίευσε την απάντηση μου που απευθυνόταν στον προϊστάμενο του ΠΕΔΥ Χανίων ο οποίος αν και υπεύθυνος σε κρατικό φορέα που παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες Υγείας, με απίστευτη ελαφρότητα και αμετροέπεια και κατά τρόπο ανάλγητο έγραψε και έδωσε στη δημοσιότητα, για ένα χρόνια ασθενή ημιπληγικό με πιστοποιημένη αναπηρία (ΑΜ. ΚΕ.Π.Α. 000212582), “ότι βρίσκεται σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ αφού δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά του και κάνει ενέργειες εντυπωσιασμού!!” Κατά τον κ. Δρούτσο όποιος καταφεύγει στον Τύπο και δεν ενημερώνει πρώτα την αυθεντία του “ιερατείου του”, (Μεσαίωνας), βρίσκεται σε απόγνωση. Είναι μια μικρογραφία του διαρκές πάρε-δώσε με τα ΜΜΕ όσων κατέχουν οφίτσια. Σχέση που έχει συμβάλει στην απαξίωση της πολιτικής ζωής και στο σημερινό κατάντημα της χώρας!!! Σύμφωνα με το λεξικό, η ΑΠΟΓΝΩΣΗ είναι συνώνυμη με τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!!! Συνώνυμα της απελπισίας είναι η κατάθλιψη, η μελαγχολία, η απαισιοδοξία, η αδυναμία!!! Η απόλυτη καταισχύνη, το όνειδος, η απαξίωση απο ένα προϊστάμενο που δεν σέβεται το αξίωμα: “Όπου πατά το πόδι του ο πόνος, το χώμα είναι ιερό”.

Υβριστής: ρατσιστής: εριστικός: επιθετικός: ευέξαπτος: ευερέθιστος: οξύθυμος: θερμόαιμος: οργίλος: Τί απ’ όλα αυτά τον χαρακτηρίζει: Παραδέχεται και ο ίδιος ότι δημιουργήθηκε μια απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος ασθενούς. Κάθε γεγονός το οποίο εμπεριέχει ανθρώπινη δράση συνδέεται με αιτιώδη σχέση με προγενέστερες καταστάσεις. Δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα (ντετερμινισμός – αιτιοκρατία). Αν και αποφεύγει, επιμελώς, να απαντήση στα ερωτήματά μου, δικαιώνει κατ’ αυτό τον τρόπο την καταγγελία μου.

Δεν θα ζητήσω την συνδρομή της ελληνικής Δικαιοσύνης που την (συνδρομή) θεωρώ ως έσχατο μέσο όταν δεν μπορείς να υπερασπίσεις τον εαυτό σου, ούτε και θα αναφέρω το όνομα του Μέσου Ενημέρωσης πιστεύοντας ότι υπάρχουν περιθώρια διόρθωσης απο μέρους του. Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω, με καυστικό τρόπο, ότι στην προκειμένη περίπτωση – δεν γνωρίζω άλλες – το συγκεκριμένο Μέσο είναι για…. πολλές ζάρπες!!! (το γέλιο σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ οδυνηρό…). Και προκειμένου να αναζητήσωμε την χαμένη δημοκρατική ευαισθησία του και αντικειμενικότητα θα πρέπει να απευθυνθούμε στους μικροαπατεώνες παπατζήδες (δεκαετία 70-80) που πάνω στο πεζοδρόμιο και με ταχυδακτιλουργικές κινήσεις ανακάτευαν τρία αναποδογυρισμένα τραπουλόχαρτα, καλούσαν για πρόσκαιρα και ακοπίαστα κέρδη τους αφελείς, να στοιχηματίσουν πού είναι ο παπάς: “εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς!!!”.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία που σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να κάνω κατάχρηση,

Ανδρέας Σπανουδάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ