18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τριγωνάκια με αμύγδαλο
Μισό κιλό φύλλο, μισό κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα στο μπλέντερ, μισό κιλό ζάχαρη άχνη, ένα ασπράδι αυγού, μισό κρασοπότηρο ανθόνερο, άχνη για πασπάλισμα.
Ασπρίζομε τα αμύγδαλα και τα περνάμε από τη μηχανή. Κατόπιν ρίχνομε σε κατσαρόλα τα αμύγδαλα, την ζάχαρη, το ασπράδι, το ανθόνερο και τ’ αφήνομε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κόβομε το φύλλο λωρίδες και τυλίγομε σε τριγωνάκια αφού λαδώσομε πρώτα το φύλλο. Τα αφήνομε να ροδίσουν και όπως είναι ζεστά βάζομε από πάνω ζάχαρη άχνη.

Καλιτσουνάκια γλυκό
Δύο ποτήρια λάδι ραφινέ ΑΒΕΑ, ένα ποτήρι κρασί αρετσίνωτο, ένα μπέικι, μία βανίλια και ξύσμα λεμονιού.
Το ζυμάρι πολύ μαλακό. Περίπου ένα κιλό αλεύρι. Το αφήνομε μία ώρα το κάνομε μπαλάκια και με το ξύλο ή με το χέρι το πατάμε να γίνει στρογγυλό.
Μισό κιλό μαρμελάδα εξακόσια gr καρύδια αλεσμένα, κανέλα. Αναμειγνύομε και κλείνομε μέσα σαν μισοφέγγαρο. Φουρνίζομε και πασπαλίζομε με ζάχαρη άχνη.

Ταραμοσαλάτα
Μισή φλυτζάνα ταραμά, μιάμιση φλυτζάνα ψωμί βρεγμένο μπαγιάτικο και καλά στιμένο, μερικές σκελίδες σκόρδο λιωμένο, λίγο λεμόνι και λάδι όσο σηκώσει

Ταραμοσαλάτα (2)
Εκατόν πενήντα gr ταραμά, μισό κιλό ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο καλά στιμένο, μισό πεντακοσάρικο μπουκάλι λάδι (250 gr) δύο φλυτζανάκια του καφέ λεμόνι και κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ