18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στο Ρωσικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις ο Έλληνας πρέσβης – Την Ουάσινγκτον «βλέπουν» πίσω από τις απελάσεις – Αμφίβολη η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη σήμερα ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, για να δώσει εξηγήσεις για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Ant1, που μετέδωσε την πληροφορία, ο κ. Φρυγανάς ενημερώθηκε και για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα πάντα με τον Ant1, ο Ελληνας πρεσβευτής είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Υπουργείου και στη συνέχεια αποχώρησε.

Προς το παρόν είναι άγνωστο τι ακριβώς συζητήθηκε.

Πάντως, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Sputnik, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών βλέπει τις ΗΠΑ πίσω από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

Σε ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ, την οποίαν μεταδίδει ο ιστότοπος “Ελλάδα-Ρωσία”, αναφέρονται τα εξής:

«Στις 13 Ιουλίου εκλήθη στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ανδρέας Φρυγανάς, στον οποίο εκφράστηκε αποφασιστική διαμαρτυρία σχετικά με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπογραμμίστηκε ότι αντιμετωπίζουμε την ενέργεια αυτή ως απολύτως αβάσιμη, χωρίς θεμελίωση με γεγονότα από την ελληνική πλευρά, κινούμενη σε σύγκρουση με τον χαρακτήρα των διμερών σχέσεών μας και ικανή να τους προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

Είναι προφανές ότι πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένη στην έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, βρίσκεται η Ουάσιγκτον, η οποία ανοιχτά υποστήριξε τις ενέργειες αυτές με δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Στο μεταξύ, ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Ελλάδα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σήμερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα απάντησε: «Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη, η πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ν. Κοτζιά, προς τον Σ. Λαβρόφ, υφίσταται. Απάντηση σε αυτήν προς το παρόν δεν έχει δοθεί».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ’ άκουσες τα νέα Καλλιάνε; Το ΕΣΥ νοσεί!

Του Δημήτρη Καρυωτάκη Η ιστορία με το βουλευτή - μετεωρολόγο Γιάννη...

Κασσελάκης: Θα είμαστε πρώτο κόμμα – θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες

Την πεποίθηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο...

Κομισιόν: Ξανά στο πλάνο ο Μητσοτάκης για τη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με τον Economist

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,...

H φουρνάρισσα της Γαύδου

Δεν υπάρχει περίπτωση να πας στη Γαύδο και να...