15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Συμπαράσταση Πολιτών των Χανίων στους διωκόμενους εισαγγελείς για αντιμνημονιακές απόψεις Πενταγιώτη και Μαρσιώνη

Ημερομηνία:

Πρωτοβουλία των συμπολιτών της υπερκομματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ | Υπογράφουμε όλοι ως ενεργοί πολίτες.ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ ΩΣΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 2 ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΝΑ ΜΗ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ. ΝΑ ΒΡΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ.

Οδηγίες τρόπου συλλογής υπογράφων

α ) Όσοι υποστηρίζουν το παρακάτω  κείμενο  γράφουν το   επώνυμο , όνομα , πατρώνυμο , επάγγελμα ή άνεργος,φοιτητής,κλπ  στο τέλος του κειμένου κάτω από τη λέξη

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

β) το στέλνετε  ως απάντηση στο e-mail  dipakchanion@yahoo.gr  ως την 25η Φεβρουαρίου 2013  Αναπαράγετε επίσης σε φωτοτυπίες το κείμενο και δώστε να το υπογράψουν γνωστοί σας που δεν έχουν email. (Με τα παραπάνω στοιχεία τους συν την προσωπική τους υπογραφή, εφόσον δεν τα παίρνουμε από τους ίδιους με τα email τους). Στείλτε μας τα φύλλα με τις υπογραφές με συνεννόηση στα τηλ 2821091817  (Σταμάτη Παπαδάκη) 28210419946970067840 (Στέλλα Αλευράκη) 28210405196974376229(Κ..Ντουντουλάκη)

γ) Τα ονόματα όσων υπογράφουν θα γραφούν όλα μαζί σ ένα ενιαίο κείμενο που θα δοθεί στον Άρειο Πάγο, στα ΜΜΕ , στους Πολιτικούς φορείς, στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων  και
φυσικά στους διωκόμενους Εισαγγελείς

δ) Θα επιδιώξουμε και ανοιχτή δημόσια εκδήλωση συμπαράστασης-συζήτηση των ζητημάτων που εγείρει αυτή η δίωξη . Είναι πλέον μεγάλη ανάγκη  όλοι οι Έλληνες πολίτες  να ευαισθητοποιηθούμαστε και να αντιδρούμε σε διώξεις  ανθρώπων που αγωνίζονται  με τις πράξεις και το λόγο τους για το δίκιο όλων μας.

—————————————————————————————————————————

Συμπαράσταση Πολιτών των Χανίων στους διωκόμενους εισαγγελείς
για αντιμνημονιακές απόψεις Πενταγιώτη και Μαρσιώνη

Οι παρακάτω υπογράφοντες λαμβάνοντες υπ’ όψη και την δήλωση συμπαράστασης 135 Χανιωτών δικηγόρων δηλώνουμε: Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε την υποστήριξη μας στις κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων των κατώτερων Δικαστηρίων και στα δίκαια αιτήματα τους :

* Γιατί και αυτοί με τους υπόλοιπους ‘Ελληνες πολίτες , υφίστανται τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολίτικης της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσις, με τη μείωση των αποδοχών τους, με την ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων , με την εντατικοποίηση της δουλειάς , κυρίως των δικαστών των κατώτερων Δικαστηρίων , με τη θεσμοθέτηση αυταρχικού χαρακτήρα πειθαρχικών και υπηρεσιακών επιπτώσεων, ώστε να διαμορφωθούν οι όροι για την ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα άμεσης χειραγώγησης τους από την κυβέρνηση και τα μεγάλα συμφέροντα.

* Γιατί και αυτοί ως Έλληνες πολίτες ζουν τη συρρίκνωση των όρων παροχής δικαστικής προστασίας , με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους της Δικαιοσύνης με την υποβάθμιση των όρων εξέτασης των υποθέσεων που αφορούν κυρίως τα λαϊκά στρώματα με τις ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη γρήγορη διεκπεραίωση των υποθέσεων του μεγάλου κεφαλαίου , με τις ρυθμίσεις–μέγγενη για τους δικηγόρους ώστε οι νομικές υπηρεσίες να γίνουν απλησίαστες για το λαό και η δικαιοσύνη να δεθεί περισσότερο στην υπηρεσία της οικονομικής ολιγαρχίας.

Σ’ αυτές τις συνθήκες είναι χρέος για τους Δικαστές να μη μετατραπούν σε διεκπεραιωτές της αντιλαϊκής νομολογίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αλλά να σταθούν δίπλα στο λαό που αγωνίζεται σε συνθήκες κρίσης για την επιβίωση του και να υπερασπίσουν το δίκιο του. Αυτό υπαγορεύει σήμερα κάθε τίμια συνείδηση δικαστή και εισαγγελέα. Γιατί μόνο το δίκιο των εργαζόμενων Ελλήνων πολιτών κατά των αλλεπάλληλων μνημονίων που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ,  καταργούν το οκτάωρο, απελευθερώνουν τις απολύσεις , κατεδαφίζουν ασφαλιστικά δικαιώματα  για την υγεία, κατά των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, κατά των στις «νόμιμων» φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου , μπορεί να υποστηρίξει το δίκιο τους κατά της αποστάγγισης των δικών των αποδοχών και της φαλκίδευσης των δικαιωμάτων τους.

Αυτό υπαγόρευσε και η συνείδηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Ιωάννη Πενταγιώτη , ο οποίος ανάρτησε στο Διαδίκτυο επιστολή με την οποία καταδικάζει την πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν τους Έλληνες πολίτες, καυτηριάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας , και τάσσεται υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων Δικαστών και Εισαγγελέων.

"google ad"

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι κανείς με την ιδεολογική και πολιτική προσέγγιση των ζητημάτων όπως τα έθεσε στην επιστολή του ο Εισαγγελέας , καταδικάζουμε την απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη που διέταξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες εναντίων  του , ως και εναντίων της Εισαγγελέως  Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτορίας Μαρσιώνη που με σχόλιο επιδοκίμασε  το περιεχόμενο της επιστολής, με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς , η οποία δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή εντός και εκτός Υπηρεσίας» , προαναγγέλλοντας  μάλιστα μετά από έγκριση της Βουλής ή του Συμβουλίου και την ποινική δίωξη για το αδίκημα της δημοσίας περιύβρισης της Βουλής (άρθρο 157 παρ. 3 Π.Κ.). Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια γιατί η Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με την Κυβέρνηση,

* Κάνει ένα νέο βήμα στον αυταρχικό κατήφορό της. Δεν περιορίζεται στις κατάπτυστες εγκυκλίους και παραγγελίες για διώξεις εργατών , μαθητών και γενικότερα  Ελλήνων πολιτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους . Επεκτείνει την τρομοκρατική συμπεριφορά της
και σε Εισαγγελείς και Δικαστές , επιχειρώντας να πνίξει κάθε φωνή που ασκεί κριτική στην πολιτική εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και τους εκφραστές της, ακόμα κι αν η φωνή αυτή προέρχεται από το δικό της σώμα!

Για το λόγο αυτό όλοι εμείς που υπογράφουμε,

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση παύση των απαράδεκτων διώξεων.

 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...