13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συνάντηση κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με το ΚΕΘΕΑ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Σήμερα Πέμπτη  κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τους Μαρινάκη Αλέκο Περιφερειακό Σύμβουλο , Λουτσέτη Μπάμπη Δημοτικό Σύμβουλο Χανιών, Ανθούση Δημήτριος και Μαριανάκη Στυλιανό Δημοτικούς Συμβούλους Πλατανιά , Μελισσάκη Νικήτα και Ζώη Σταύρο Δημοτικούς Συμβούλους Αποκόρωνα και Φραγκιουδάκη Γεώργιο Δημοτικό Σύμβουλο Κισσάμου, πραγματοποίησε συνάντηση στο ΚΕΘΕΑ στα Χανιά

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σκοπός της συνάντηση ήταν “η συζήτηση με το προσωπικό, τους εργαζόμενους και τους γονείς, με αφορμή και της νέες εξελίξεις όπου η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019, αρ. φύλλου 145, άρθρο 8) καταργεί με αυταρχικό τρόπο το αυτοδιοίκητο του μεγαλύτερου δικτύου υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), παρεμβαίνει στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ορίζοντας ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας θα διορίζεται το ΔΣ του και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του”.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Πρόκειται για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που παράγει πάνω από 30 χρόνια αποδεδειγμένα αποτελεσματικό έργο υψίστης σημασίας για τη νεολαία, παρά τα τεράστια οικονομικά εμπόδια που του έχουν θέσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, περιορίζοντας δραματικά την κρατική χρηματοδότησή του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι είναι υποχρέωση όλων των φορέων να ταχθούν ενάντια στην ΠΝΠ, με την οποία η κυβέρνηση έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμα χιλιάδων εξαρτημένων νέων και οικογενειών που ζητούν και βρίσκουν μέσα από τις θεραπευτικές κοινότητες τον δρόμο της επιστροφής στη ζωή και την κοινωνία, και την οποία καταδικάζει το ΚΕΘΕΑ, εργαζόμενοι και γονείς νέων σε απεξάρτηση.

Απαιτούμε:

– Να ανακληθεί άμεσα η προκλητική αυτή απόφαση παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ.

– Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...