19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Με κατεβασμένα χέρια, η κυβέρνηση υποδέχεται την Τρόικα»

Ημερομηνία:

Με αφορμή την επάνοδο της Τρόικα στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως είναι «ανήμπορη να διεκδικήσει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση από το μνημονιακό σχέδιο της περικοπής μισθών και συντάξεων».
Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «μοναδική πυξίδα της κυβέρνησης είναι τα συμφέροντα των δανειστών και δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά για να τα ικανοποιήσει».
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα τα χέρια, ανήμπορη να διεκδικήσει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση από το μνημονιακό σχέδιο της περικοπής μισθών και συντάξεων, των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των ιδιωτικοποιήσεων.
Παρά το βάρος της σαφούς αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος, η αναζήτηση νέων, ακόμα πιο εξοντωτικών μέτρων καταδεικνύει την αποφασιστικότητα τρόικας-κυβέρνησης να συνεχίσουν στον ίδιο καταστροφικό δρόμο, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων που έχει αυτό στην οικονομία και την κοινωνία. Κλείνουν τα μάτια μπροστά στην κατάρρευση της οικονομίας, την πρωτοφανή ανεργία, τα χιλιάδες λουκέτα, τους συμπολίτες μας που ασφυκτιούν από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
Μοναδική πυξίδα της κυβέρνησης είναι τα συμφέροντα των δανειστών και δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά για να τα ικανοποιήσει. Τόσο τα δημοσιεύματα σχετικά με τις παλαιότερες συζητήσεις για κούρεμα στις καταθέσεις και στην Ελλάδα, όσο και η ίδια η απόφαση για το κυπριακό κούρεμα με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, καθιστά σαφές ότι τα χειρότερα έρχονται και δεν υπάρχει καμία προοπτική εξόδου από την κρίση με τα μνημόνια της λιτότητας ως οδηγούς.
Αντί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα διαφοροποιηθεί επικοινωνιακά περισσότερο από την κυβερνητική γραμμή, θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν το μνημόνιο της καταστροφής.»

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ