18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γραμματεία Χανίων: Η φορολόγηση του αγροτικού κλήρου

Ημερομηνία:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε οριζόντια και χωρίς ουσιαστικά τεκμηριωμένα οικονομικά κριτήρια, που να αφορούν τις αποδόσεις και το τελικό καθαρό εισόδημα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, φορολόγησης της αγροτικής γης.Η πρόθεση της τρικομματικής κυβέρνησης να φορολογήσει τον αγροτικό κλήρο υποδηλώνει τον πανικό και τα αδιέξοδα που την έχουν οδηγήσει οι εφαρμογές της πολιτικής των μνημονίων. Την οδηγούν σε σειρά αντιφάσεων και αλλοπρόσαλλης πολιτικής όσο αφορά τα θέματα ανάπτυξης και διεξόδου από το φαύλο κύκλο μιας παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η φορολόγηση του κάθε πολίτη της χώρας μας θα πρέπει να έχει πρωταρχική αναφορά στο πραγματικό του καθαρό εισόδημα και όχι σε αυθαίρετες οριζόντιες και χωρίς διάκριση φορολογικές παρεμβάσεις.

Με ποιο κριτήριο άραγε μπορεί να απαιτεί φόρο για την αγροτική γη μιας αγροτικής εκμετάλλευσης που η μέση απόδοση της είναι αποδεδειγμένα κάτω ή στο όριο του κόστους παραγωγής. Όπου στις τεκμηριώσεις του κόστους των αγροτικών προϊόντων, που το ίδιο το υπουργείο της (Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης) ανέκαθεν εκπονούσε ουδέποτε τόλμησε να συμπεριλάβει το κόστος της γεωπροσόδου γιατί τότε οι κοστολογήσεις των περισσότερων γεωργικών προϊόντων θα προέκυπταν αρνητικές.

Όταν εκπονεί κλίμακες φορολόγησης της Αγροτικής γης με κριτήριο την γεωγραφική της θέση, αν είναι κοντά σε θάλασσα, πόλη ή βουνό λες και η απόδοση της έχει σχέση με αυτό. Όταν η πρόθεση των κριτηρίων της αναιρούν την ίδια ύπαρξη της. Όταν η ολιγωρία εκπόνησης Γενικών Χωροταξικών σχεδίων και χρήσεων γης οφείλονται στην σκοπιμότητα και τα ιδιοτελή συμφέροντα των κυβερνήσεων του δικομματισμού. Όταν διαφοροποιεί τους αγρότες αντιστρέφοντας τα ίδια αντικειμενικά τους κριτήρια (Ο φτωχός αγρότης της νησιωτικής χώρας θα πληρώνει αναλογικά πολλά περισσότερα από τον σχετικά εύπορο μεγαλοαγρότη του κάμπου της κεντρικής Ελλάδας, όπως και ο Χανιώτης πορτοκαλοπαραγωγός, του οποίου μόνο το κόστος των μεταφορικών αντιπροσωπεύει το 50% της αξίας του προϊόντος του, με τον συνάδελφό του στην Αργολίδα, Κορινθία, Αιτωλοακαρνανία κτλ).

Γιατί ο “κατά κύριo επάγγελμα αγρότης” που καλλιεργεί πάνω από 1000 στρ. γης ή απασχολεί έστω και εποχιακά 200 εργάτες όπως στην περίπτωση της Μανωλάδας και το όνομα του βρίσκεται παρεμπιπτόντως στη λίστα Λαγκάρτ να απαλλάσσεται από τη φορολόγηση και ο “κακομοίρης” που εργάζεται εποχιακά σαν γκαρσόνι σε ένα νησί του Αιγαίου η ακόμη χειρότερα που είχε κάποτε δουλειά αλλά σήμερα είναι άνεργος αλλά έχει 10 στρ. ελιές τις οποίες ανέκαθεν καλλιεργούσε για να έχει ένα συμπληρωματικό εισόδημα να πρέπει να πληρώσει φόρο αγροτικής γης. Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση ξεπερνά ακόμα και το χαράτσι διαμέσου ΔΕΗ. Πλέον το ρετιρέ δεν πληρώνει όσο και το Β΄ υπόγειο της πολυκατοικίας, δεν πληρώνει καθόλου.

Η κυβέρνηση αυτή τα έχει κυριολεκτικά χαμένα, το μόνο που περισώζει και τα πάει καλά είναι οι Τραπεζίτες, οι Φοροφυγάδες μεγαλοαστοί, οι μεγαλοεργολάβοι, οι Εξαγωγείς Μεγαλοκαταθέτες συναλλάγματος, οι κάθε λογής “νονοί” του πολιτικού συστήματος.

Η κυβέρνηση αυτή καταστρέφει την χώρα και του πολίτες της και πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ