17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τέλος εποχής

Ημερομηνία:

Ο θάνατος του Μανώλη Σκουλάκη αν μη τι άλλο σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής και στην κεντρική πολιτική σκηνή των Χανίων.

Από το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ έχουν αποτραβηχθεί τόσο ο Σήφης Βαλυράκης όσο και ο Σήφης Μιχελογιάννης αλλά και ο Γιάννης Πρασιανάκης ενώ ο Ευτύχης Δαμιανάκης έδωσε μία ακόμα μάχη για τη θέση του Δημάρχου Χανίων την οποία έχασε από τον προερχόμενο από τον ίδιο χώρο αλλά πολύ νεότερο Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Το ίδιο ισχύει και για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Μανούσος Βολουδάκης είναι ουσιαστικά ένας νέος σε ηλικία βουλευτής αφού εκλέχθηκε πρώτη φορά το 2006.

Τα δύο πολιτικά πρόσωπα από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ταυτισθεί με τις εκλογικές μάχες της μεταπολίτευσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα Χανιά είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης οι οποίοι ο πρώτος δεν επιλέχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο Χανίων για τις πρόσφατες εκλογές ενώ ο Κυριάκος Βιρβιδάκης οικειοθελώς δεν ήταν υποψήφιος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, βεβαίως, δεν είναι καινούργια στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας αλλά είναι η πρώτη φορά που κατέβηκε υποψήφια βουλευτίνα στα Χανιά συντελώντας με αυτό τον τρόπο η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σε μία αλλαγή σελίδας τοπικά για τη Νέα Δημοκρατία.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τη θέση του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα πολιτικά πρόσωπα είναι καινούργια. Όχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στα κινήματα.

Εκεί που για δεκαετίες δέσποζε η μορφή του Βαρδή Τσουρή, του Κωστή Νικηφοράκη, αλλά και του Βαγγέλη Χατζηαγγελλή και του Σπύρου Ανδρουλάκη, του Κωστή Ντουντουλάκη τώρα αναδεικνύονται νέα πρόσωπα που πέρνουν τα σκυτάλη.

Είναι μία νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στα Χανιά με νέα πρόσωπα που θα κληθούν τα επόμενα χρόνια να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην ιστορία του τόπου αλλά και της Ελλάδας, μέσα από τους πολιτικούς αγώνες και τα λαϊκά κινήματα.

Και θα υπάρξουν αγώνες πολλοί και μεγάλοι για να γνωρίσουμε καλύτερα όλες αυτές τις νέες προσωπικότητες που ξεπροβάλλουν και συνεχίζουν πέρνωντας τη σκυτάλη από ανθρώπους που με τον δικό τους τρόπο έγραψαν την ιστορία τους, και μαζί, και την ιστορία του τόπου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ