13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα βγει στον αέρα η νέα ΕΡΤ, απο Σεπτέμβρη το πλήρες πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Στις 11 Μαΐου αναμένεται να βγει ξανά στον αέρα η ΕΡΤ, ενώ σήμερα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες επιλογής Διευθύνοντα Συμβούλου και Προέδρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής. Τα τηλεοπτικά κανάλια θα διατηρήσουν το όνομα της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, αντί των παλιών ονομάτων ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3), ενώ θα υπάρχει διακριτός χαρακτήρας προγράμματος. Παράλληλα αναμένεται να βγουν κι επισήμως στον αέρα με το παλιό όνομα ΕΡΑ (Ελληνική Ραδιοφωνία) οι ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την χώρα.

Ωστόσο όπως συζητιέται η αλλαγή θα αφορά κατ’ αρχήν τα λογότυπα και ίσως τα πρόσωπα που βρίσκονται μπροστά στις κάμερες. Ωστόσο η πλήρης αναμόρφωση του φορέα και η αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων θα αργήσει, ενδεχομένως 3 και 4 μήνες.

Οι εργαζόμενοι της Ανοιχτής ΕΡΤ πάντως έχουν ήδη εκφράσει την πεποίθησή τους ότι οι δομές τις αυτοοργάνωσης θα πρέπει να είναι αυτές που θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση του προφίλ του νέου φορέα. Ήδη περιμένουν το πράσινο φως προκειμένου να μπουν ξανά στο ραδιομέγαρο και να αναλάβουν αρμοδιότητες.

Στη ραδιοφωνία τα πράγματα θα είναι πιο απλά και κυρίως στην περιφέρεια, αφού οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί λειτουργούν ήδη από τις επίσημες εγκαταστάσεις τους -ωστόσο θα πρέπει να δρομολογηθούν αρκετές επισκευές αφού παρά τους κόπους των απλήρωτων εργαζομένων της ΕΡΑ, πολλά μηχανήματα έπεσαν θύματα του χρόνου ή λεηλασιών.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ο ορισμός του νέου ΔΣ που θα βάλει μπρος την ΕΡΤ3 και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς

radiofono.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...