15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Υποτροφία TERRA CRETA για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ημερομηνία:

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα φαντάζουν ως σημαντικές επιλογές που δίνουν προοπτική για έξοδο από την κρίση. Ειδικά στην Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με τους διεθνείς δείκτες υστερεί στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, η προσπάθεια για ενίσχυσή τους είναι απαραίτητη. Σε αυτό το πλαίσιο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας για μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου.

Η Terra Creta ως μία εταιρία που επενδύει στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία  στέκεται αρωγός τέτοιων προσπαθειών και προσφέρει μία (1) υποτροφία συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμά για ένα μαθητή του Νομού Χανίων.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη διεύθυνση http://yes.aueb.gr/application/ . Εκεί θα συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και στο πεδίο “5. Σχόλια” θα πρέπει να σημειώσουν ότι ενδιαφέρονται για την υποτροφία Terra Creta. Η επιλογή του μαθητή που θα κερδίσει την υποτροφία γίνεται αποκλειστικά  από το ΟΠΑ σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται.

Όσοι υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα με υποτροφία θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εξέταση για τη χορήγηση της υποτροφίας. Η εξέταση αυτή έχει τη μορφή τεστ δεξιοτήτων (ένα δείγμα του τεστ είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση http://yes.aueb.gr/wp-content/uploads/2013/12/test_example.pdf). Το τεστ αυτό το συμπληρώνουν οι μαθητές στα σχολεία τους, σε ώρα και ημέρα που καθορίζεται μετά από επικοινωνία με τον μαθητή και τον διευθυντή του σχολείου. Αυτοί που συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο τεστ είναι και οι αποδέκτες των υποτροφιών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...