19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Του “Μακεδονικού” στο ΚΙΝΑΛ για το Μακεδονικό

Ημερομηνία:

Εσωκομματική αντιπαράθεση προκαλεί στο ΚΙΝΑΛ η επίτευξη της συμφωνίας για Μακεδονικό καθώς το Ποτάμι διεμήνυσε πως θα υπερψηφίσει τη συμφωνία.

Ειδικότερα ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ανακοινώνοντας την υποστήριξη του κόμματος στη συμφωνία, κάλεσε το ΚΙΝΑΛ να την υπερψηφίσει στο σύνολό του υπογραμμίζοντας πως «εάν αυτό δεν συμβεί τότε τίθεται θέμα συνοχής» στο νέο πολιτικό φορέα.

Ακολούθησε η απάντηση σε υψηλούς τόνους του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος αποδοκίμασε τον Σπύρο Δανέλλη δείχνοντάς του μάλιστα την πόρτα της εξόδου.  «Ας κρίνει κανείς την αξιοπρέπεια κάποιου ο οποίος από βουλευτής του Συνασπισμού έγινε ευρωβουλευτής  του ΠΑΣΟΚ  και μετά έγινε βουλευτής του Ποταμιού και τώρα θέλει να πάει αλλού. Εμείς λέμε: “Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα”», είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Καστανίδης: Ουδείς μας υποχρεώνει να είμαστε στο ίδιο κόμμα

Λίγο αργότερα ήρθε και δεύτερη επίθεση κατά του βουλευτή του Ποταμιού από τον Χάρη Καστανίδη. Οπως έγραψε στο twitter: «Ο κ. Δανέλλης μας ενημερώνει, και πάλι, ότι οι δρόμοι μας στο Κίνημα Αλλαγής θα χωρίσουν, αν δεν ψηφίσει σύσσωμο το Κίνημα τη συμφωνία με τα Σκόπια. Κύριε, δεν υπάρχει λόγος να μας απειλείτε, διότι, κοινή μεν πατρίδα μπορεί να έχουμε, αλλά ουδείς μας υποχρεώνει στο ίδιο κόμμα».

Μαυρωτάς υπέρ Δανέλλη

Άμεση όμως ήταν και η παρέμβαση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος υποστήριξε τον Δανέλλη, στέλνοντας μήνυμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΣΥ και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, όπως έπραξε και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Δεν συμφωνούμε με τα λεγόμενα του συναδέλφου, το βήμα της Βουλής δεν είναι για να προσπαθούμε να λύσουμε τις εσωκομματικές μας συζητήσεις και διευθετήσεις. Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου γι’ αυτό που έγινε και την συμπαράσταση μου στον κ. Δανέλλη που ήταν απών και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Δανέλλης: Προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές

Σε γραπτή δήλωση, ο βουλευτής του Ποταμιού απάντησε, λέγοντας με νόημα ότι προτιμάει να αλλάξει κόμμα, παρά να μετακινηθεί από τις αρχές και τα πιστεύω του. Μάλιστα ο Σπ. Δανέλης διερωτάται με ποια ιδιότητα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τον εγκαλεί και γιατί του δίνει μαθήματα από το βήμα της Βουλής.

Αναλυτικά η δήλωση του Σπ. Δανέλλη έχει ως εξής: «Σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, έμαθα για την επίθεση του συναδέλφου Κωνσταντινόπουλου και τις υποδείξεις του για τις πολιτικές μου επιλογές. Σε ό,τι αφορά το «Μακεδονικό» οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992. Οι απόψεις του κόμματος μου «Το Ποτάμι», ταυτόσημες και αταλάντευτες. Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω αναπάντητη την αήθη προσπάθεια απαξίωσής μου.

Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και «πιστεύω». Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν. Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο. Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ΠΑΣΟΚ η σχέση μου μπήκε στο «ψυγείο», όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε… μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Που λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο «σύντροφος» Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ