13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Του Χότζα”: Στο τροτσκιστικό στέκι που σύχναζε ο Κώστας Νικηφορακης, τώρα στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Μία ιδιαίτερη ιστορία έχει το κτίριο στο οποίο στεγάζονται πλέον τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά, στη λεωφόρο Σούδας, στο φανάρι του μηχανολογικού.

Μέχρι πριν περίπου 10 χρόνια, αποτελούσε ένα αγαπημένο στέκι φτωχών ανθρώπων αλλά και ανθρώπων της αριστεράς και της αλληλεγγύης, όπως ο αγαπητός σε όλους τους Χανιώτες Κωστής Νικηφοράκης.

Το μαγαζί που ήταν περισσότερο στέκι, σέρβιρε μόνο κρέας και κρασί, δεν είχε κάποια ταμπέλα αλλά ήταν γνωστό σε όλους ως “Του Χότζα”.

Ιδιοκτήτης του ήταν το γνωστό μέλος της ΟΚΔΕ και υποψήφιος βουλευτής με το τροτσκιστικό κόμμα ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) κ. Στρατής Κουκουβιτάκης.

Ο κ. Κουκουβιτάκης ζούσε και εργαζόταν πολλά χρόνια στην Αθήνα που στρατεύτηκε στην Ο.Κ.Δ.Ε. και την επαναστατική αριστερά.

Συμμετείχε ενεργά στους σκληρούς αγώνες των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης.

Όπως αναφέρει σε βιογραφικό του σημείωμα

“Ανήκει στην πραγματική “γενιά του Πολυτεχνείου”, αυτούς που δεν εξαργύρωσαν τους αγώνες με θέσεις και οφίτσια, αλλά έμειναν πιστοί στις ιδέες τους για μια καλύτερη κοινωνία”

Το κατάστημα ανέλαβε άλλη ιδιοκτησία πριν περίπου 10 χρόνια έως ότου σήμερα εκεί θα λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...