19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων τιμά τη 19χρονη Ντοά και ζητά να της αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια

Ημερομηνία:

Αν και πλέον η Ντοά δε βρίσκεται στα Χανιά αλλά στην Αθήνα ενώ ετοιμάζονται τα χαρτιά της για να φύγει στη Σουηδία, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων πήρε απόφαση για να τιμηθεί για τον αγώνα που έδωσε επί 4 ημέρες με τα κύμματα στη θάλασσα της Μεσογείου κρατώντας στη ζωή ένα 17μηνο κοριτσάκι, τη μικρή Νάντια.

Η 19χρονη Doaa Al Zamel όπως είναι το όνομά της είναι μία πρόσφυγας από τη Συρία. Το δουλεμπορικό στο οποίο επέβαινε ναυάγησε στα ανοιχτά της Μάλτας. Αυτή ήταν μία από τους λίγους επιζήσαντες. Εκατοντάδες πέθαναν. Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, προσπαθώντας να τιμήσει την ηρωική της συμπεριφορά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στη σημερινή του συνεδρίαση και μετά από κατάθεση σχετικής πρότασης από τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, η οποία και έγινε δεκτή από όλες τις παρατάξεις αποφάσισε να τιμήσει τη 19χρονη Ντοά. «Η νεαρή γυναίκα με την πράξη της έστειλε παντού το μήνυμα του πόσο αξίζει να παλεύεις για την ζωή σώζοντας από βέβαιο θάνατο ένα μικρό παιδί για αυτό αξίζει κάθε τιμή», δήλωσε ο κ Βάμβουκας.

Όμως, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε και κάτι επιπλέον. Να ζητήσει και αυτό και να ασκήσει την όποια επιρροή μπορεί για να δοθεί στη Ντοά η ελληνική ιθαγένεια. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ντοά βρισκόταν εγκλωβισμένη στα Χανιά έως ότου η ιστορία της έγινε γνωστή. Μετά από διαδικτυακή συλλογή υπογραφή που είχε μεγάλη ανταπόκριση και τις πιέσεις που ασκήθηκαν και από χώρες που έδειξαν ενδιαφέρον για την περίπτωσή της, μεταξύ αυτών η Γαλλία και η Σουηδία, το ελληνικό κράτος κινητοποιήθηκε.

Πλέον βρίσκεται στην Αθήνα ενώ σύντομα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα χαρτιά της ώστε να ταξιδέψει στη Σουηδία όπου βρίσκονται οι συγγενείς του νεκρού αρραβωνιαστικού της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ