19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τσίπρας στην υποδοχή του 18ου Κινέζικου Στόλου: Ο λαός δίνει αγώνα εδραίωσης της λαϊκής κυριαρχίας

Ημερομηνία:

Στον αγώνα που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός «για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας κατά την ομιλία του στην τελετή υποδοχής του κινέζικου στόλου στον Πειραιιά, ότι οι αγώνες του λαού τις Κίνας πριν χρόνια κατά της αποικιοκρατίας αποτελούν παράδειγμα. Ακόμα χαρακτήρισε την Ελλάδα κύρια πύλη εισόδου των προϊόντων της Κίνας στην Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών ειδικά στους τομείς των μεταφορών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σημαντική πύλη για την Κίνα στην Ευρώπη και για την Κίνα να διευρύνει τους ορίζοντές της πολύ πιο πέρα από κει που βρίσκονται σήμερα, είπε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού. «Οι σχέσεις μας δεν μπορούν να αναπτυχθούν ολοκληρωμένα αν δεν ενισχυθούν οι πολιτιστικοί δεσμοί» είπε χαρακτηριστικά.

«Δύο λαοί με αξιοπρέπεια και αγώνες δύο χώρες που μπορούν να συνδέσουν τη διαδρομή τους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...