19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τόσκας: Έχω δώσει εντολές για την εξουδετέρωση των «μπαχαλάκηδων»

Ημερομηνία:

«’Εχω δώσει εντολές για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των “μπαχαλάκηδων”. Πιέζω αρκετά τις υπηρεσίες να εντοπίσουν τους επικεφαλής τους, αυτούς που συντονίζουν τις επιθέσεις. Έχω πιέσει παρά πολύ την Αστυνομία, γιατί για πάρα πολλά χρόνια δούλευε μόνο με καταστολή, χωρίς δηλαδή δίκτυο συλλογής πληροφοριών», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Η Καθημερινή” ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και υπογραμμίζει ότι έχει ζητήσει να του φέρουν «συγκεκριμένα στοιχεία, πλήρη χαρτογράφηση των “μπαχαλάκηδων”».

«Κανένας δισταγμός δεν υπάρχει στην αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων. Απλά σε μερικές περιπτώσεις γίνονται πράγματα που δεν μπορείς να προλάβεις», τονίζει ο κ. Τόσκας.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-Δικαιοσύνης σημειώνει ότι «η αμφισβήτηση των αποφάσεων των δικαστηρίων αποτελεί βασικό στοιχείο της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι βλέπουν με θεολογική αντίληψη τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Σε ερώτηση για τα μισθωμένα ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης που δεν έχουν ενσωματωθεί παρά το ότι βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Τόσκας, υποστηρίζει ότι «υπάρχει τεράστιο θέμα ευθυνών γι’ αυτό και έχει διαταχθεί διοικητική εξέταση για τις επιτροπές του πυροσβεσστικού, οι οποίες χρονοτριβούσαν και δεν ολοκλήρωσαν το διαγωνισμό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...