18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τ. Σιδερίδης: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών | ηχητικό

Ημερομηνία:

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και στην επαναξιολόγηση και αλλαγή των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Θα πρέπει να κάνει χρήση του δικαιώματός της, μιας και είναι ο κύριος μέτοχος, μέσω του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας των τραπεζών που έχει συσταθεί βάσει της συμφωνίας διάσωσης», επισημαίνει στον Κρήτη FM 101.5 και στην εκπομπή «Καφές και Σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο Τάσος Σιδερίδης.

«Είναι αδιανόητο να επιτρέπει ακόμα και τώρα στις διοικήσεις των τραπεζών να συνεχίσουν να σπεκουλάρουν και να διαθέτουν τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενα σε δάνεια ημετέρων. Είναι αδιανόητο οι ίδιες αυτές διοικήσεις που έριξαν τις τράπεζες τους στο γκρεμό να συνεχίσουν να διοικούν. Άμεση και Επιτακτική ανάγκη θα πρέπει να είναι η διαχείριση των κόκκινων δανείων, η αντιμετώπιση και εξυγίανση των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων και η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναφέρει στις ελληνικές τράπεζες το νόμο του Glass-Steagall που καταργήθηκε το 1999 και που ασκούσε έλεγχο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ως προς τις τοποθετήσεις κεφαλαίων τους σε επενδυτικά προϊόντα με μεγάλο ρίσκο. Επίσης θα πρέπει να γίνει αυστηρά σαφές ότι οι εμπορικές τράπεζες δεν μπορούν ταυτόχρονα να κινούνται και να ταυτίζουν το ρόλο τους με αυτόν των επενδυτικών τραπεζών».

subscribe στο youtube κανάλι του kritifm1015 |

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=2tteC2D5vqY”]



Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ