19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΝΩΣΟ
Άθελά μου έγινε αποδέκτης δέματος ογκώδους με την Μινωική παράσταση του Μινώταυρου και της Αριάδνης. Εκτός του δέματος υπήρχε μίνι υάλινη φιάλη ντυμένη με αυτοκόλητο της Μινωικής παράστασης.

Αυτά, στα πλαίσια διαφημιστικής εξόρμησης για την προώθηση της Coca Cola στην Κρήτη.

Τι άλλο θα δούμε; Έκλεισαν το εργοστάσιό τους στη Βόρειο Ελλάδα. Απέλυσαν τους εργαζόμενους και καπηλεύονται την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας για να λανσάρουν το πολυεθνικό προϊόν τους στους τουρίστες του νησιού. Τέτοιο θράσος.

Υπάρχει κανείς να τους σταματήσει;

– ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Την πίεση της πολυεθνικής και της κάθε πολυεθνικής στον τομέα αυτό, δέχονται τα δικά μας αναψυκτικά, ΤΕΜΕΝΙΑ, ΓΕΡΑΝΙ, αλλά ακόμα και η ΒΙΟΧΥΜ και η ΕΤΑΝΑΠ και άλλες παρεμφερείς εταιρείες σε επίπεδο Κρήτης.

Πρότασή μας που έχομε καταθέσει από χρόνια: Η αγορά κοινών ψυγείων η διανομή τους στα super και mini market, στα περίπτερα, ή όπου αλλού, που θα έχουν μόνο τα τοπικά αναψυκτικά.

Όσο δεν εξασφαλίζουν χώρο και καλή διανομή, τόσο θα τους μπαίνουν σφήνες διάφοροι και θα τους παίρνουν την «μπουκιά από το στόμα» αφαιμάζοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.

Ώσπου να ξυπνήσουν οι δικές μας εταιρείες, τουλάχιστον να μην πιανόμαστε στον ύπνο εμείς. Μπορούμε στηρίζοντας τα δικά μας προϊόντα. Βοηθούμε την τοπική οικονομία και εξασφαλίζομε το μέλλον του τόπου μας.

– ΒΡΕ ΜΗ ΠΑΤΑΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Συνεχίζουν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα δικά μας καταστήματα. Και στα Χανιά.

Από εδώ η κρίση, από εκεί οι πολυεθνικές, βοηθούν στο να συμβεί το μοιραίο.

Μάλιασε η γλώσσα μας, κουραστήκαμε να γράφομε. Μην ψωνίζετε από τις πολυεθνικές που γέμισαν τα Χανιά μας.

Στηρίζετε τους ντόπιους επιχειρηματίες. Κάντε έρευνα αγοράς. Θα βρείτε καλά και φτηνά προϊόντα. Μην αφήνετε τα λιγοστά χρήματά σας να γιγαντώνουν αυτούς και να αποδυναμώνουν εμάς.

"google ad"

 

 

Υπο-νομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...

Αυτό είναι το νέο “σπίτι” του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη

Την  σύμβαση για το σημαντικό έργο «Κατασκευή-επέκταση αναβάθμιση  των...