16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση: Μετα τις πιέσεις των ιδιωτών και πάλι ακριβά τα τεστ για τον κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Δεν κράτησε για πολύ ο κυβερνητικός.. σαματάς όσον αφορά την διατίμηση των τεστ για τον κορωνοϊό καθώς οι αντιδράσεις που υπήρξαν από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και η απόφασή τους να σταματήσουν να τα διενεργούν ήταν αρκετές για να τον κάμψουν!

Έτσι, σύμφωνα με το ethnos.gr, πιο υψηλό αναμένεται να είναι το κόστος για τη διενέργεια rapid test για τον κορωνοϊό αλλά και για το PCR (μοριακός έλεγχος), καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, θα συμπεριληφθεί και το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV, η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί έως εξής:

– rapid test: 10 ευρώ + 10 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή 20 ευρώ

– PCR (μοριακός): 40 ευρώ + έως 20 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή έως 60 ευρώ

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί μάλιστα και σχετική υπουργική απόφαση.

Οι αντιδράσεις που έφεραν αλλαγές

Η κυβέρνηση εδώ και λίγες ημέρες είχε ορίσει ανώτατη τιμή για τα τεστ του κορωνοϊού, αφού είχε διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε αισχροκέρδεια. Άλλωστε ειδικά στο πρώτο lockdown υπήρχαν κέντρα που χρέωναν τα τεστ PCR ακόμη και 250 ευρώ.

Έτσι το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε πλαφόν στις τιμές των τεστ. Η ανώτατη όμως τιμή που αρχικά είχε ορισθεί για τα rapid test 10 ευρώ και για τον μοριακό 40 ευρώ, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος τόνιζε πως οι τιμές αυτές είναι κάτω του κόστους.

Τελικώς έπειτα από διαβούλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τον υπουργό Ανάπτυξης καθορίσθηκαν και οι τιμές για τις ιατρικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...