16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Όταν ο Σολεϊμανί απευθύνθηκε στον Τραμπ: Άκου, τζογαδόρε, εσύ θα ξεκινήσεις τον πόλεμο, αλλά εμείς θα τον τελειώσουμε

Ημερομηνία:

O Στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί ήταν μια μυθικού μεγέθους προσωπικότητα για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και ένας άνθρωπος με τεράστια εξουσία και δημοφιλία στο Ιράν, ειδικά στο τμήμα αυτό του λαού που είναι υπέρ του καθεστώτος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του New Yorker, υπήρξε κρίσιμος στην οργάνωση της αντεπίθεσης του καθεστώτος Ασάντ. Αυτός ήταν που συναντήθηκε με τον πρόεδρο Πούτιν στο Κρεμλίνο και έπεισε τον Ρώσο πρόεδρο να στάλει στρατεύματα στη Συρία για να βοηθήσουν να σώσουν τον Ασάντ. Όμως ήταν καθοριστικός στη μάχη και ενάντια στον Ισλαμικό Στρατό. Σε αυτή τη μάχη υπήρξαν περιπτώσεις που συνεργάστηκε και με τον Αμερικάνικο στρατό ενάντια στον ισλαμιστές φονταμενταλιστές.

Μυθικές διαστάσεις, έχουν πάρει οι ιστορίες από τον ρόλο του στην αντίσταση ενάντια στον Ισλαμικό Στρατό μαζί με τους Κούρδους στη Μοσούλη, τότε που είχαν αποχωρήσει και οι Αμερικάνοι και οι Τούρκοι από την περιοχή. Θεωρείται καθοριστικός ο ρόλος του στην προστασία του Κιρκούκ και του Ερμπίλ ενάντια στην εισβολή του ISIS. Όταν ο Ισλαμικός Στρατός ήταν έτοιμος να εισβάλλει στη Βαγδάτη ήταν αυτός με αντάρτικους στρατούς που οργάνωσε που τους απώθησε.

Εξαιτίας αυτών των επιτευγμάτων του έγινε ένα είδωλο στο Ιράν. Ο Σολεϊμανι είχε ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων που τον θαύμαζαν ενώ κυρίως οι Ιρανοί που υποστηρίζουν το καθεστώς τον αντιμετώπιζαν ως ένα ήρωα που πολεμά για την πατρίδα του, ένας ευσεβής πατριώτης.

Ακόμα και στη Δύση η αναγνώριση που τύγχανε ήταν μεγάλη.

Ο Σολεϊμανί πρόσφατα, το 2018, είχε απευθυνθεί προσωπικά στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Του είχε πει:

“Άκου με κ. Τραμπ, τζογαδόρε, άκου με. Να γνωρίζεις ότι είμαστε κοντά σου ακόμη και σε μέρη που δε μπορείς να φαντασθείς… Είμαστε ένα έθνος μαρτύρων, είμαστε το έθνος του Ιμάμ Χουσαιήν. Έλα σε μας, το περιμένουμε… Εσύ θα ξεκινήσεις τον πόλεμο, αλλά εμείς θα τον τελειώσουμε.”

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=kBBlpgcnAeY”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...