18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Όχημα του τμήματος προστασίας ΑμεΑ δήμου Χανίων παρκάρει παράνομα πάνω στη μπάρα ΑμεΑ! | Φωτό

Ημερομηνία:

Τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία από τα Χανιά κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για τη φωτογραφία από ένα όχημα του Τμήματος Προστασίας ΑμεΑ Δήμου Χανίων που έχει παρκάρει παράνομα πάνω στη μπάρα ΑμεΑ!

Ο χρήστης secret_loutsa σημειώνει: “Τμήμα Προστασίας ΑμεΑ Δήμου Χανίων. Καθετοποιημένη μονάδα. Βάζουμε ράμπες, κλείνουμε ράμπες. Όλα μόνοι μας.”

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων:

“Το Τμήμα Προστασίας ΑμεΑ,  είναι αρμόδιο για τα θέματα των ατόμων με αναπηρίες σχετικά με την κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη. Σκοπός είναι η ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων για την ισότιμη ένταξη των αναπήρων στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή.”

Και πιο κάτω:

“Παρέχουμε πληροφόρηση και διευκολύνσεις σε άτομα με αναπηρία. επιδιώκοντας με κάθε πρόσφορο μέσο να διευκολύνουμε την καθημερινότητα τους και να αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής τους”.

B6-J0BnCUAEoq0-

Ελπίζουμε ότι στη φωτογραφία αποτυπώνεται μία μεμονωμένη εξαιρετικά ατυχής στιγμή.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αναγνωρίζοντας ότι πράγματι υπάρχει εντονότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη των Χανίων, επ’ ουδενί δεν δικαιολογείται το παρκάρισμα στις μπάρες ΑμεΑ.

Γιατί, το ζήτημα που δημιουργεί η φωτογραφία είναι το εξής: αν οι “ειδικές συνθήκες” επιτρέπουν την παράκαμψη του νόμου που υπάρχει για να διασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων που έχουν “ειδικές ανάγκες”, ακόμα και από αυτούς που έχουν ταχθεί να εργάζονται για τη διασφάλισή τους, τότε, όλα επιτρέπονται και το τμήμα προστασίας δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Υπό αυτό το πρίσμα, τέτοιες εικόνες πέρα από απαράδεκτες και κατακριτέες είναι και επικίνδυνες. Και ο Δήμος Χανίων θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αυστηρός ώστε να μην επαναληφθούν.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ