”20 λεπτά -όσα και τα χρόνια τους- για τη Στέλλα και το Γιάννη” σήμερα στις 12 έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ) διοργανώνει εκδήλωση – διαμαρτυρία τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 12.00 – 12.20μ.μ. στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος στις 17 Αυγούστου έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η Κίνηση Πολιτών διεκδικεί «Σύγχρονα πεζοδρόμια, διαγραμμίσεις, σήμανση, φωτισμό, κυκλικό κόμβο σύνδεσης του κεντρικού δρόμου των Κουνουπιδιανών με την Πολυτεχνειούπολη» και καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής και όχι μόνο, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, να δώσουν το παρόν «ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ και ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ».

Η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ) είναι μια πρωτοβουλία κατοίκων του Ακρωτηρίου, που συστήθηκε με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με θύματα τους δύο πεζούς φοιτητές στο δρόμο καρμανιόλα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 17 Αυγούστου 2017. Η Κίνηση αυτή σκοπό έχει να ενεργοποιήσει κάθε εμπλεκόμενο αρμόδιο φορέα στο τεράστιο ζήτημα της ανύπαρκτης οδικής ασφάλειας και ασφάλειας των πεζών στην περιοχή, ώστε να δοθεί μια οριστική λύση.

"Sponsored links"

Η Κίνηση μετά από ανοιχτή πρόσκληση στους κατοίκους του Ακρωτηρίου σε συνάντηση στις 21 Αυγούστου στα Κουνουπιδιανά έλαβε αποφάσεις και όρισε συντονιστική επιτροπή. Οι αποφάσεις που λήφθηκαν τότε καθώς και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα παρατίθενται παρακάτω και έχουν αναρτηθεί στην σελίδα της Κίνησης στα social media, η οποία έχει τον τίτλο «….για τη Στέλλα και το Γιάννη…» https://www.facebook.com/groups/1405558712854738/?ref=group_header και αριθμεί ήδη περί τα 1800 μέλη.

Η Κίνηση όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της έχει ήδη προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

“- Πραγματοποιήσαμε ραντεβού με το Δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα την Τετάρτη 30/8/2017. Του γνωστοποιήσαμε κατ’ αρχήν την ύπαρξη της ομάδας μας η οποία ήδη αριθμεί περί τα 1500 μέλη, τους στόχους που έχουμε βάλει και του καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν υλοποιηθούν. Του θίξαμε το θέμα της έλλειψης σήμανσης διαγράμμισης και των καμερών ελέγχου της ταχύτητας. Μας διαβεβαίωσε ότι ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται για την τοποθέτηση φαναριών, πλην όμως μας ανέφερε ότι η περάτωση του συγκεκριμένου έργου εξαρτάται και από την Περιφέρεια η οποία είναι αρμόδια για την χάραξη και υλοποίηση των πεζοδρομίων. Μας παρέπεμψε στην Τροχαία για το θέμα της σήμανσης και των καμερών και στην περιφέρεια για τις διαγραμμίσεις. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι Δήμος Περιφέρεια και Πολυτεχνείο δεν έχουν την απαραίτητη σύμπνοια, θεωρώντας ο καθένας ότι του επιρρίπτει αδίκως ευθύνες ο άλλος. Στο σημείο αυτό λοιπόν θα πρέπει να αναλάβουμε δράση ενοχλώντας και απαιτώντας από όλους ενημέρωση για το σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες και η υλοποίηση τους.

– Συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τροχαίας Χανίων και τον Διευθυντή της Αστυνομίας. Τους καταθέσαμε δύο αιτήματα τα οποία έλαβαν αρ. πρωτ. 9009/20/598-α/31-8-2017 και 9009/20/598-β/31-8-2017 αντίστοιχα. Με το πρώτο ζητήσαμε συχνότερους και αυστηρότερους ελέγχους ως προς τα όρια ταχύτητας και την τήρηση του Κ.Ο.Κ. στην περιοχή μας και με το δεύτερο ζητήσαμε την συνδρομή τους για τις 11/9 ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, οπότε θα διοργανώσουμε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στο σημείο του δυστυχήματος για 20 λεπτά (όσα και τα χρόνια των παιδιών). Θα λαβετε σχετική ενημέρωση αναλυτικότερα για τη δράση μας αυτή, στην οποία ζητάμε από όλους σας να παρευρεθείτε. Μας απάντησαν για το πρώτο αίτημα μας ότι η κατάσταση στην υπηρεσία τους είναι ασφυκτική ελλείψει προσωπικού και μέσων αλλά μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να θέσουν σε προτεραιότητα την περιοχή στο κομμάτι των ελέγχων. Για τη σήμανση και τις κάμερες διέψευσαν το Δήμαρχο ότι είναι της αρμοδιότητας τους.

–  Εκμεταλλευτήκαμε τη συγκυρία να βρίσκεται στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης για συνάντηση με όλους τους φορείς των Χανίων, εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 22/9. Πετύχαμε να έχουμε μαζί του, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη, αλλά και άλλων εκπροσώπων φορέων του νομού (Οικονομικό επιμελητήριο, Επαγγελματικό επιμελητήριο, Πολυτεχνείο, Δικηγορικός Σύλλογος), συνομιλία στην οποία αφού του γνωστοποιήσαμε ποιοι είμαστε και τι ζητάμε, δεσμεύτηκε ενώπιον όλων, ότι μόλις πάρει στα χέρια του τη σχετική μελέτη της πεζοδρόμησης, διαγράμμισης, κατασκευής δύο υπογείων διαβάσεων -μίας στο ΕΠΑΛ και μίας στο Πολυτεχνείο- θα αποδεσμεύσει άμεσα τις σχετικές δαπάνες. Ο δε Αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης μας διαβεβαίωσε ότι έγινε ήδη ανάθεση της μελέτης για όλα τα παραπάνω. Επιφυλασσόμαστε και θα επανέλθουμε με ερωτήματα και στους δύο για την εξέλιξη των παραπάνω. Σχετικά με τον κυκλικό κόμβο τον απορρίπτουν και οι δύο ως μη εφαρμόσιμη λύση γιατί, όπως είπαν επί λέξει, οι κυκλικοί κόμβοι δεν γίνονται σε ευθείες αλλά μόνο σε σημεία που διακλαδώνονται δύο ή περισσότεροι δρόμοι.”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today