18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πληθαίνουν τα ψηφίσματα συμπαράστασης για την Μαρία Καμίτση που απολύθηκε από την εταιρεία Σαβοϊδάκης

Ημερομηνία:

Αυξάνεται καθημερινά η αλληλεγγύη και στήριξη μαζικών φορέων προς το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος και Τρόφιμων με ταυτόχρονη καταδίκη της απόλυσης της συνδικαλίστριας και μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου, Καμίτση Μαρίας, από την εταιρία Σαβοϊδάκης.

Πιο πρόσφατες οι ανακοινώσεις στήριξης από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων αλλά και το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτο/μάτων- Ποτών- ειδών Ζαχαρο/κής Ν. Χανίων.

Στην ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:

Το  ΕΚΧ συμπαραστέκεται στη συνδικαλίστρια και μέλος του ΔΣ του συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων και ποτών,  Καμίτση Μαρία η οποία αποτελεί ένα ακόμη θύμα των πολιτικών των τελευταίων χρόνων και της εργασιακής εκμετάλλευσης.

Η συγκεκριμένη απόλυση έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο ξανά τους εργαζόμενους  με την πρόθεσή της να τους αφαιρέσει το δικαίωμα της απεργίας. Πρέπει να σταματήσει πλέον αυτός ο ανελέητος πόλεμος που γίνεται εναντίον τους. Ο εργαζόμενος δεν πρέπει να βρίσκεται υπό το καθεστώς τρομοκρατίας.

Τέτοιου είδους πρακτικές είναι παράνομες και καταδικαστέες.

Ενώ το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων σημειώνει:

Το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων  Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων- Αρτο/μάτων- Ποτών- ειδών Ζαχαρο/κής Ν. Χανίων καταδικάζει την άδικη απόλυση της συνδικαλίστριας Καμίτση Μαρίας από την εταιρία Σαβοϊδάκης στο Ηράκλειο. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν είναι ικανές να εμποδίσουν τα ταξικά σωματεία να παλέψουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων και ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Σε όλα τα εργοστάσια, σε όλες τις επιχειρήσεις, οργανώνουμε την μάχη της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη 2017. Δίνουμε Μαζική, Δυναμική απάντηση στην τρομοκρατία της εργοδοσίας

 

Μέχρι στιγμής οι φορείς που έχουν εκδώσει ψηφίσματα είναι:

Δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις:

⦁ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

Πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις:

⦁ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
⦁ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
⦁ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
⦁ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ
⦁ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TASTY FOODS
⦁ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
⦁ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΓΕ
⦁ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Άλλοι φορείς:

"google ad"

⦁ Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου, Μοιρών και Αρχανών

Σε μήνυμά του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος και Τρόφιμων καλεί σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία:

Προχωράμε ανυποχωρητα κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία με κάθε μορφή για να μην περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβριου για την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, για υπογραφή κλαδικης συμβασης που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ