19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τι λέει ο Παύλος Πολάκης για την καταδίκη του σε 10 μήνες με αναστολή για κατασκευή αυθαίρετης προβλήτας | Φωτός

Ημερομηνία:

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή επέβαλε σήμερα το δικαστήριο των Χανίων στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για υπόθεση παραβίασης του νόμου 2971/2001 που αφορά την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας, που είχε τελεστεί το 2011, όταν ο νυν υπουργός ήταν δήμαρχος Σφακίων.

Ο Π. Πολάκης, κατηγορείται, ότι το 2011 με την ιδιότητα του δημάρχου, στη θέση Διαλεσκάρι των Σφακίων του νομού Χανιών επέφερε μεταβολή στην θάλασσα και τον αιγιαλό, καθώς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής (κτηματική υπηρεσία) κατασκεύασε αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων.

Η δικογραφία είχε διαβιβαστεί στην Βουλή τον Απρίλιο του 2016 με το αίτημα άρσης της ασυλίας του υπουργού. Στις 16 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η σχετική ψηφοφορία στην Βουλή, στην οποία συμμετείχαν 177 βουλευτές. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Π. Πολάκη ψήφισαν 93 βουλευτές, 82 κατά και δύο «παρών».

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του τα βάζει με τη Δικαιοσύνη αφού θεωρεί ότι η παρέμβασή του ήταν για το καλό του τόπου και της τοπικής κοινωνίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

ευτυχως η δικαιοσυνη μιλησε …..Η επεκταση και ανακατασκευη μιας προβλητας ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στην υπεροχη περιοχη των μαρμαρων στα σφακια ,που συνεβαλλε τα μεγιστα στην αναπτυξη του τουρισμου της περιοχης και συγκεκριμενα στον τετραπλασιασμο των επισκεπτων του φαραγγιου της αραδαινας οι οποιοι τωρα μπορουν να επιβιβαζονται με ασφαλεια στα τουριστικα πλοιαρια μολις ολοκληρωσουν τη διαβαση του φαραγγιου,κριθηκε απο την ατεγκτη δικαιοσυνη ως εγκληματικη ενεργεια για την οποια με κερασε με ποινη δεκα μηνων με αναστολη .

Δεν πειραζει κυριοι δικαστες, η τοπικη κοινωνια ξερει ποιος εκανε καλο στον τοπο και το εδειξε ……ολο με τετοια εγκληματα να ασχολειστε ….

να και το εγκλημα ,με βοτσαλο της περιοχης και μπροστα και πανω,χωρις καμια επιβαρυνση η αλλαγη της παραλιας,με τα φουσκωτα και τα επαγγελματικα σκαφη να δενουν ανετα.το βραδυ θα βγαλω κι αλλες φωτογραφιες της αξιοποινης πραξης ωστε με αφορμη την αποφαση των δικαστων να τη γνωρισει περισσοτερος κοσμος και να την επισκεφτει…

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...