21.8 C
Chania
Thursday, November 21, 2024

Nέα σημαντική αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας με έργο 13 εκ. δολλαρίων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο – 8.500 αεροσκάφη στη Σούδα σε δύο χρόνια | Φωτός

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με στρατιωτική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 3 Αυγούστου του 2016, ολοκληρώθηκε ένα επιπλέον μεγάλο έργο στη Βάση της Σούδας με την ολοκλήρωση τμήματος αεροδρομίου.

Το κόστος της αναβάθμισης έφτασε τα 13.000.000 δολλάρια, και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια. Μεταξύ των εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν βρίσκεται και μία αποθήκη Υγρού Οξυγόνου (LOX).

 

Επίσης δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος φόρτωσης πολεμικών αεροσκαφών (CALA).

O υπολοχαγός Christopher Judkins δήλωσε σχετικά: “Το συγκεκριμένο έργο επεκτείνει τις δραστηριότητες των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των βάσεων της Σούδας για να υποστηρίζουν με πλήρη αποτελεσματικότητα τις επιχειρήσεις μας από αυτό το στρατηγικό σημείο. Επίσης υποστηρίζει τις ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και όλων των φιλοξενούμενων κρατών αυξάνοντας τον χώρο για στάθμευση μειώνοντας ταυτόχρονα προβλήματα που δημιουργούνταν στις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας”

160803-N-IL474-004

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της βάσης, η επέκταση επιτρέπει τη στάθμευση 5 επιπλέον αεροσκαφών C-17, ενώ αναβαθμίστηκε το σύστημα μεταφοράς καυσίμων, κατασκευάστηκε χώρος για τη διαχείριση εκρηκτικών υλών, πλέον σύμφωνα με τους όρους ασφαλείας του ΝΑΤΟ και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ενώ κατασκευάστηκε και μία “κατάλληλη (proper) εγκατάσταση” αποθήκευσης Υγρού Οξυγόνου.

Όλη αυτή η δουλειά έγινε δίχως να διακοπεί η ροή επισκέψεων πολεμικών αεροπλάνων. Όπως δηλώνει ο Υπολοχαγός Judkins: “Κατά τη διαδικασία των εργασιών το αεροδρόμιο χρησιμοποίησαν 8.435 αεροσκάφη, μεταφέρθηκαν 2.718 τόνοι υλικών και 31.308 επιβάτες σε υποστηρικτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων των ΗΠΑ.

160803-N-IL474-050

Να σημειώσουμε ότι το υγρό οξυγόνο είναι ένα υγρό κρυογονικό οξειδωτικό μέσο για εφαρμογές προώθησης διαστημοπλοίων, συνήθως σε συνδυασμό με υγρό υδρογόνο,κηροζίνη ή υγρό μεθάνιο.

Χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες εφαρμογές πυραύλων όπως ο πύραυλος V2 (με το όνομα A-Stoff και Sauerstoff) και στους πυραύλους Redstone, R-7 Semyorka, Atlas καθώς και στα στάδια ανόδου των πυραύλων Κρόνος. Το υγρό οξυγόνο χρησιμοποιήθηκε επίσης σε κάποιους πρώιμους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBMs), αν και πιο σύγχρονα ICBMs δεν χρησιμοποιούν υγρό οξυγόνο λόγω των κρυογονικών ιδιοτήτων του και η ανάγκη για τακτική αναπλήρωση της εξάτμισης δυσκολεύουν τη συντήρηση και τη γρήγορη εκτόξευση. Πολλοί σύγχρονοι πύραυλοι χρησιμοποιούν υγρό οξυγόνο.

Το υγρό οξυγόνο είχε επίσης εκτεταμένη χρήση στη δημιουργία εκρηκτικών υγρού αέρα, αλλά χρησιμοποιείται σπάνια τώρα λόγω του υψηλού ποσοστού ατυχημάτων.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rUKcHe0-m_I”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ZQpQZC6PhLk”]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ