O Ταξίαρχος Αναστάσιος Γκούμας αναλαμβάνει τη διοίκηση του Πεδίου Βολής Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ο Ταξίαρχος Αναστάσιος Γκούμας αναλαμβάνει τη διοίκηση του Πεδίου Βολής Κρήτης, του μεγαλύτερου εν ενεργεία Πεδίου Βολής του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητού του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ), στην έδρα του ΠΒΚ, από τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα στον Ταξίαρχο Αναστάσιο Γκούμα.

Στην τελετή παρέστη ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Νικόλαος Χριστόπουλος, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

"Sponsored links"

IMG_1-1

IMG_23181To NAMFI (ΠΒΚ ) είναι το μοναδικό πεδίο βολής στην Ευρώπη που λειτουργεί υπό την σκέπη του Ανώτατου Στρατηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη – SHAPE  (Supreme Headquarters Allied Powers Europe).

Από το 1996, ακολουθώντας τις οδηγίες και κατευθύνσεις του SHAPE ξεκίνησε η εκτέλεση τακτικών βολών στο ΠΒΚ, οι οποίες αποτελούν μια ρεαλιστική και απαιτητική μορφή εκπαίδευσης κατά την οποία μια μονάδα θα πρέπει να αναπτυχθεί, να διεξάγει επιχειρήσεις σύμφωνα με την αποστολή της, να εκτελέσει πραγματικές βολές και να αναδιπλωθεί εντός ενός τακτικού σεναρίου και σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης του SHAPE.

Κατά την διάρκεια των Τακτικών Βολών το Πεδίο Βολής Κρήτης είναι:

Το μοναδικό Πεδίο Βολής στο κόσμο όπου μπορούν να ίπτανται ταυτόχρονα μέχρι 6 τηλεκατευθυνόμενοι στόχοι.

Ένα από τα δύο Πεδία Βολής στο κόσμο όπου εκτελούνται τακτικές βολές με Κ/Β PATRIOT και που περιλαμβάνουν σενάρια ταυτόχρονης αντιμετώπισης πολλαπλών αεροπορικών απειλών (μέχρι 6 Τ/Κ στόχοι ως προσομοίωση απειλής σε ταυτόχρονη πτήση) και αναχαίτισης βαλλιστικών στόχων εκτοξευομένων από μεγάλη απόσταση.

Πειραματική Δραστηριότητα

Το ΠΒΚ χρησιμοποιείται ως ένας χώρος δοκιμών για τον έλεγχο και αξιολόγηση νέων πυραυλικών οπλικών συστημάτων, Α/Α πυροβόλων και συστημάτων στόχων. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για δοκιμές στο πλαίσιο του SGTF (SUB GROUP ON TEST FACILITIES). Ειδικότερα μέχρι τώρα έγιναν οι παρακάτω δοκιμές:

-Δοκιμαστικές πτήσεις Orbiter και Boomerang (space cars)
-Δοκιμαστικές πτήσεις Τ/Κ στόχου SK-5 (Dornier) και P/M στόχων SK-4
-Δοκιμή και αξιολόγηση βλήματος KORMORAN, SIDEWINDER
-Δοκιμαστικές βολές EXOCET, PENGUIN, SKYGUARD, BOFORS, REDEYE, ARTEMIS-30
-Δοκιμαστικές βολές Μ109Α2 με βλήματα ERMIS, HERA

"Sponsored links"

Τον Οκτώβριο του 2007, εκτελέστηκε η πρώτη στην Ευρώπη αντιβαλλιστική (ATBM) βολή στο ΠΒΚ. Την βολή εκτέλεσαν με επιτυχία η Γερμανία και Ολλανδία με βλήματα PATRIOT εναντίον βαλλιστικού στόχου STAR που εκτοξεύτηκαν από απόσταση 150 Km.

Αντιβαλλιστικές Βολές
Τον Οκτώβριο του 2007, εκτελέστηκε η πρώτη στην Ευρώπη αντιβαλλιστική (ATBM) βολή στο ΠΒΚ. Την βολή εκτέλεσαν με επιτυχία η Γερμανία και Ολλανδία με βλήματα PATRIOT εναντίον βαλλιστικού στόχου STAR που εκτοξεύτηκαν από απόσταση 150 Km.

Έκτοτε τακτικές αντιβαλλιστικές βολές με το υπόψη οπλικό σύστημα εκτελούνται σε ετήσια βάση μέχρι και σήμερα από τις ανωτέρω χώρες. Επιπλέον το έτος 2008 το ΠΒΚ φιλοξένησε αμερικανική μονάδα αεράμυνας για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου τύπου βολής.

Στην παρούσα φάση το ΠΒΚ είναι το μοναδικό πεδίο βολής ΚΒ βλημάτων στην Ευρώπη, το οποίο μπορεί να διεξάγει αντιβαλλιστικές βολές με την χρήση του οπλικού συστήματος Patriot.

veteranos.gr, με πλγηροφορίες από agonaskritis.gr, namfi.gr

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις