Μαχητικό το συλλαλητήριο ΠΑΜΕ και Επιτροπής Ειρήνης στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς μετά από κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ενάντια στο νέο γύρω αντιλαικών μέτρων και της  Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με αφορμή τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη Βάση της Σούδας.

Ο κεντρικός ομιλητής, Τσουπάκης  Νίκος, μέλος της γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ και του Δ.Σ. ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το εργατικό κίνημα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια, δεν θα δείξει καμία ανοχή στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Στους εκβιασμούς και τα διλήμματα που προβάλλουν για να κλείσουν τη συμφωνία της 3ης αξιολόγησης.» Παράλληλα κάλεσε σε οργάνωση της πάλης για τις ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται με λιγότερα από 751 ευρώ ενώ έγινε τονίστηκε και η ανάγκη για οργάνωση της πάλης στα σχέδια της κυβέρνησης να χτυπήσει το δικαίωμα της συλλογικής δράσης των εργαζομένων, το δικαίωμα στη συνδικαλιστική οργάνωση, στη διεκδίκηση και την απεργία.

Στη συνέχεια από την πλευρά της ΕΕΔΥΕ διαβάστηκε ψήφισμα που ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη σχεδιαζόμενη επέκταση της βάσης της Σούδας με βασικά αιτήματα

"Sponsored links"

-Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

– Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

– Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

– Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

– Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

– Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης των Χανίων η οποία κατέληξε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού στις 15/11 στα Δικαστήρια οπού δικάζονται η πρώην πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη συνδικαλιστική της δράση και στις 17/11 στην πορεία για την 44η επέτειο του λαϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • Κεντρικό Ενημερωτικό ΜαγκαζίνοΔΕΥΤΕΡΑ, 2:00 pm - 3:00 pmμε την Σία Κοσιώνη
    Στην καρδιά της ημέρας όλα τα γεγονότα και οι προεκτάσεις τους από το προσκήνιο και το παρασκήνιο αλλά και «Μάθε τα καλά νέα», ένα ένθετο με την αισιόδοξη είδηση της ημέρας. Επίσης στις 14:15 έγκυρες διεθνείς ειδήσεις απο την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle