12.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

“Διός τάφος”: Κρήτη Σικελία, Μύθος – Ιστορική γεωγραφία»

Ημερομηνία:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  “Συνομιλώντας με τον Μινωικό πολιτισμό” καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του μέλους του συλλόγου, γεωλόγου Στέλιου Μιχ. Μανωλιούδη: «..Διός τάφος, Κρήτη Σικελία: Μύθος – Ιστορική γεωγραφία» στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου (στο λιμάνι δίπλα από τα ΚΤΕΛ) την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 19.30

Στο βιβλίο καταγράφεται η πρωτογενής ιστορικο – γεωγραφική έρευνα του συγγραφέα για ένα γρίφο 24 αιώνων. Οι καταγραφές για τον επονομαζόμενο Τάφο του Δία ξεκινούν από τον 3ο -4ο προχριστιανικό αιώνα και φτάνουν έως τον 15ο μετά Χριστό αιώνα. Η έρευνα εξελίχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού –Συλλάμου –Γιούχτα, συνεχίσθηκε στη Σικελία στο τρίγωνο Ακράγαντας – Μινώα η επονομασθείσα Ηράκλεια – Αρχαία Κάμικος σημερινό Sant’ Angelo Muxaro.

Παρατίθενται οι πρωτογενείς καταγραφές (περί τις είκοσι) των αρχαίων και εκκλησιαστικών συγγραφέων για τον «τάφο του Δία» και αναζητείται στη Σικελία ο μυθολογικός θάνατος, η ταφή (τρεις γενιές πριν τα Τρωικά σύμφωνα με τον Ηρόδοτο) και η παράδοση των οστών του Μίνωα στους Κρήτες μετά από 8-9 αιώνες, στα ιστορικά χρόνια (480 π.Χ.). Οδηγοί στην αναζήτηση ο Ηρόδοτος, ο Απολλόδωρος, ο Διόδωρος Σικελιώτης, οι σύγχρονες έρευνες των Ιταλών και Ελλήνων αρχαιολόγων και γεωγράφων αλλά και η επί τόπου επίσκεψη του γεωλόγου – ερευνητή.

poster1n

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λογοτεχνία και Μαθηματικά – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Του Γιάννη Γ. Καλογεράκη Μαθηματικού Στατιστικολόγου  Επιτ. Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών (Την...