11.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

«Γιαγιά μήπως έχεις λίγο ψωμί να φάμε;» ρώτησαν οι δραπέτες των Τρικάλων μια ηλικιωμένη Ηπειρώτισσα

Ημερομηνία:

Την ώρα που 1.000 αστυνομικοί και καταδρομείς ήταν στο κυνήγι των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, μια ηλικιωμένη Ηπειρώτισσα τους έδινε λίγο φαγητό και τους ξεπροβόδιζε, δείχνοντας τους το δρόμο προς τα βουνά.Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, μια ηλικιωμένη Ηπειρώτισσα στο χωριό Φροσύνη Σουλίου, όπου εντοπίσθηκε το κόκκινο μηχανάκι, το οποίο είχαν κλέψει ο Κόλα και η παρέα του για να διαφύγουν από τα αστυνομικά μπλόκα, τάισε και ξεπροβόδισε στα μονοπάτια των βουνών τους Αλβανούς. Το περιστατικό μεταφέρουν κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι λένε ότι συνομίλησαν με τη γιαγιά.

Το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου, οι Αλβανοί δραπέτες βρέθηκαν μπροστά στη γιαγιά. «Συνεχίζει ο δρόμος προς τα πάνω;» τη ρώτησαν. «Δεν έχει άλλο από δω. Μόνο με τα πόδια συνεχίζουν στα βουνά», απάντησε η ηλικιωμένη. «Μήπως έχεις τίποτα να φάμε; Λίγο ψωμί;», συνέχισαν οι δραπέτες. Η γιαγιά τους φίλεψε και τους έδειξε το δρόμο προς τα βουνά…

Πηγή: iefimerida.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης για Πιερρακάκη: «Θα είναι πειθήνιο όργανο της ευρωπαϊκής ελίτ, πρέπει να αποτύχει»

Δεν επιφύλασσε συγχαρητήρια ο Παύλος Πολάκης στον Κυριάκο Πιερρακάκη για την εκλογή του...