27.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

«Γλώττα σφάλλουσα (;) ομολογεί την Αλήθεια» «ώρα να πληρώσει και η Σκόλη»

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Χαρχαλάκη

Αυτή τη δήλωση – περί των πολλά εχόντων της Εκάλης – έκανε ο κ. Στουρνάρας!! Και μείς, το μη έχον πόπολο, πληρώναμε και πληρώνουμε τόσα χρόνια…. σαν τους σκασμένους! Δηλαδή « ο κόσμος το ‘χε τούμπανο και οι διοικούντες, κρυφό καμάρι»! Που επειδή δεν τους έπιανε μέχρι τώρα η τσιμπίδα της εφορίας, το ταμείον είναι μείον.. Το ερώτημα είναι γατί «λάλησε» ο μίστερ μινίστερ της οικονομίας; Μήπως γιατί δεν καλύπτονται τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από τα φορολογικά έσοδα, άρα «Ανάγκα και Θεοί πείθονται», μέχρι και οι προνομιούχοι της Εκάλης; Έτσι λοιπόν η «γλωττα σφάλλουσα» του μινίστερ δε εκόνομικς αποκάλυψε επιτέλους αυτά που όλοι εμείς γνωρίζουμε από ετών! Το καίριο ερώτημα όμως είναι άλλο: Θα πληρώσουν πράγματι ή μήπως είναι ένα από τα γνωστά πυροτεχνήματα, για να πειστούμε εμείς το… πόπολο μιζέριο και να φορολογηθούμε πιο άγρια από τώρα, στο σκοτεινότερο μέλλον της χώρας; Ιδού η απορία…

Εν πάση περιπτώσει, αφού είμαστε άπαντες πολίτες αυτής της αρχαίας και… ευκλεούς Δημοκρατίας, γατί αυτοί οι πολίτες δεν πλήρωναν (και αν τελικά πληρώσουν) μέχρι τώρα; Κι ένα παραπάνω που χαίρουν ανέκαθεν υψηλού και εκλεκτού βιοτικού επιπέδου; Δεν είναι να παραπονούνται οι… αχθοφόροι της ελληνικής οικονομίας, που κουβαλάνε ένα άχθος, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η μερίδα των, η ανάλογη με την δια βίου προσφορά των; Ψιλά γράμματα θα μου πείτε… Όμως αγαπητοί αυτά κάνουν την ουσία! Κι όχι η πολυλογία…

Κι ένα επί πλέον ερώτημα, που αφορά τους εκκλησιαστικούς εταίρους του κατεστημένου, για τους συχνότατα εκκλησιαζομένους της Εκάλης: Άγιοι πατέρες, ο Κύριος όταν έπλασε το ανθρώπινο όν, το χώρισε σε κατηγορίες προνομιούχων και μη; Δεν του παρήγγειλε «εν τω ιδρώτι του προσώπου σου φαγείν τον άρον σου»; Φυσικά αυτή η κοινωνία, κακέκτυπον της Ανθρώπινης, αλλιώς τα κανόνισε… Άρα λοιπόν ας αφήσουμε τα μεγάλα και ηχηρά λόγια που συνηθίζουμε, χάριν εντυπωσιασμού! Όμως δυστυχώς δι’ ημάς το «χοντρό λαό» όπως τον έλεγαν παλιά οι δούκες της Μολδοβλαχίας, το ζήτημα είναι πως πολλοί εξ ημών δεν νογούν να «μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρα»! Και πέραν του ότι δεν έχουμε βραχίονες της ισχύος, με ότι σημαίνει αυτό, χάσκουμε ανήμποροι μπροστά στη χλιδή εκείνων που οικούν στην Εκάλη και στην κάθε Εκάλη!

Διαβρωμένοι από τα διάφορα έντυπα – ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που η φαντασμαγορία των δεύτερων (κυρίως) αποτελεί την… ευχάριστη ανάπαυλα, στην μονότονη και ουσιαστική άνοστη καθημερινότητά μας!

Αγαπητοί μου αυτά που διαβάζετε ας μην τα θεωρήσετε ανόητα γιατί είναι η απλή και η ωμή αλήθεια! Τόσα χρόνια, πότε υπό μορφήν… ρουτίνας, πότε υπό μορφήν αυστηρών νόμων και διατάξεων μας πίνουν το μεδούλι! Πάντοτε με την επωδό πως «το ταμείον είναι μείον», άρα… προβλήματα στους μισθούς, στις συντάξεις, στην υγεία , στην παιδεία και παντός του υπο της… Δημοκρατίας παρεχομένον αγαθό. Καιρός δεν είναι να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που ανήκουν; Δηλαδή στους «προστάτες» της κάθε Εκάλης!!!

Σκεφτείτε όλα αυτά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει την απέλαση μελών του Grup Yorum

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδίκασε έντονα την απαγόρευση εισόδου...

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλει την κράτηση και απέλαση των 2 μελών του Grup Yorum

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλλει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα...

Δύο διασώσεις αλλοδαπών πεζοπόρων σε μία μέρα στα Χανιά

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά πραγματοποίησε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις...